Een paar jaar geleden interviewde ik een copywriter genaamd Joe Vitale.

Als je niet weet wie Joe Vitale is, hij is gemakkelijk een van de beste copywriters van vandaag. Zijn boeken en leringen hebben duizenden aspirant-copywriters over de hele wereld geholpen en hij heeft de getuigenissen om het te bewijzen.

Hoe dan ook, een van de dingen waar we het over hadden, was hoe we het vak van copywriting konden leren. Zoals tips en trucs die hij kende en die iemand zouden helpen om snel en gemakkelijk een fatsoenlijke advertentie te schrijven.

En een van deze tips was het emuleren van andere schrijvers. Niet alleen copywriters, maar ook enkele van de grote romanschrijvers.

Joe zei zelfs dat hij soms naar de bibliotheek ging om passages uit het werk van Jack London te halen — evenals dat van Mark Twain en Ernest Hemingway — en hij zou die passages woord voor woord in zijn notitieboekje overschrijven.

Hij zei dat je door dit te doen letterlijk je onderbewustzijn traint om hun “ritme” aan te passen aan je eigen stijl.

Dit is echt een geweldige manier om copywriting te leren.

En andere zwaargewicht copywriters zoals Gary Halbert, bijvoorbeeld, hebben over hetzelfde gesproken. Hoe u door advertenties en geschriften van grote schrijvers te kopiĆ«ren, leert te “schrijven” zoals zij.

Als je net begint, probeer dit dan en kijk.

Koop enkele van de boeken, advertenties, artikelen, enz. van de grote schrijvers en kopieer hun geschriften. Als je het genoeg doet, en als het in je hoofd blijft hangen, zal het je helpen betere advertenties te schrijven zonder dat je veel natuurlijk schrijftalent nodig hebt.

Bron: Michael Senoff