Kracht schrijven

Nu vraag je je misschien af ​​of dit copywriting-bedrijf echt zo ingewikkeld is als velen zeggen dat het is. Welnu, het feit is dat goed zijn in copywriting geen door God gegeven geschenk of een genetische eigenschap is. Het is ook niet iets mysterieus of magisch dat alleen door een paar gelukkigen kan worden begrepen.

Als je het vermogen onder de knie wilt krijgen om krachtige kopieën met een hoge impact te maken, heb ik goed nieuws voor je. Deze vaardigheid die kan worden geleerd. In dit artikel zal ik twee krachtige geheimen onthullen die je op weg zullen helpen om een ​​professionele, bekwame copywriter te worden.

Het geheim van schrijven zoals je praat

Je hebt waarschijnlijk geleerd hoe belangrijk het is om te weten op wie je je richt. Met andere woorden “Ken uw vooruitzicht”. En als je dat eenmaal doet, kun je hem “zien” en weet je meteen hoe je met hem moet praten. Je weet welke toon en zinnen je moet gebruiken en wat je belooft.

Maar als je zijn aandacht echt wilt grijpen, moet je een stap verder gaan. Je moet op een informele en gemoedelijke manier met hem praten, net zoals je zou doen als je met een vriend zou praten. Je moet schrijven zoals je praat. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want dit leren ze ons niet op school. (Eigenlijk de hele school door ontmoedigen ze ons om conversatie te schrijven.)

Tegenwoordig is er maar heel weinig van op de markt en je kunt het maar op twee plaatsen vinden, 1) copywriting of 2) in fictie in dialogen. En zelfs dan is copywriting nog steeds de manier waarop mensen echt praten. Hier gebruik je nooit hoogdravende taal. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u grammaticaal correct bent of een ingewikkeld literair apparaat gebruikt.

In feite is goede effectieve copywriting het verst verwijderd van goed formeel Engels. Maak uw exemplaar nooit benauwd of academisch en houd het schrijven op het niveau van uw prospect. Nooit hoger en nooit lager. Maar het belangrijkste is om zo dicht mogelijk bij het gesproken Engels te komen.

Omdat je geen lichaamstaal kunt gebruiken, is het onmogelijk om te schrijven precies als je praat, maar je kunt er heel dichtbij komen. In je schrijven kun je bepaalde dingen doen die vergelijkbaar zijn met het optrekken van een wenkbrauw, je stem laten racen, jezelf ijsberen of een woord verbuigen.

Dus als u iets speciaals voor uw prospect wilt benadrukken, kunt u het in cursief, onderstrepen het, of HOOFDLETTERS. Je zou zelfs even kunnen pauzeren……

Of sla een regel over.

Maar het is niet genoeg om te schrijven zoals je praat. Als je je prospect echt wilt ‘verkopen’, moet je enthousiast worden over je product en dat moet je op papier zetten en dit brengt ons bij geheim #2

Het geheim van schrijven met passie

Ik weet zeker dat je hebt gehoord dat de beste dingen in het leven dingen zijn die met passie zijn gemaakt. Denk je niet dat het passie was die het Vrijheidsbeeld bouwde of een man op de maan zette?

Waar is het momentum en de levendigheid zonder passie….

Hetzelfde geldt voor copywriting. Als je met passie schrijft, zullen je woorden meer betekenis hebben, je tekst een zekere uitbundigheid en je ideeën zullen helderder en overtuigender zijn. En je stem zal rijker, sterker en een stuk overtuigender zijn.

Beter nog, uw energie zal worden overgedragen naar uw prospect. Hij zal niet alleen enthousiast worden over uw product, maar hij zal U ook zijn zuurverdiende geld willen sturen. Als u niet met passie schrijft, brengt u uw lezer in slaap of, erger nog, verliest u de verkoop.

Passie regeert dus.

Maar een ding om in gedachten te houden is dat je passie niet kunt “verzonnen”. Je moet de passie voelen over wat je ook verkoopt. Een manier om dit te doen is door alle goede eigenschappen van uw product op een rijtje te zetten en er enthousiast over te worden.

Je weet wanneer dat gebeurt, omdat je het aan iedereen wilt vertellen en je het op natuurlijke wijze gaat ‘verkopen’ aan mensen die je in een informeel gesprek ontmoet. U moet uw eigen interne passie voor uw product ontwikkelen, ook al is het maar een tijdelijke passie die verdwijnt nadat u klaar bent met het schrijven van de verkoopbrief.

Als je informeel en gepassioneerd kunt schrijven, ben je goed op weg om een ​​professionele, bekwame copywriter te worden.

Bron: Anita De Santiago