Woorden kunnen krachtig zijn en schrijven heeft de kracht om te beïnvloeden hoe mensen denken, voelen en zich gedragen. Copywriters moeten begrijpen hoe mensen omgaan met online informatie en hoe ze zoekmachinevriendelijke teksten kunnen schrijven. Als internetmarketeer moet u de vaardigheden op het gebied van copywriting beheersen om verkeer naar uw website te leiden en daarbij de vruchten te plukken.

Copywriting-vaardigheden die u onder de knie moet krijgen, zijn onder meer:

1) Beknoptheid in uw exemplaar – Houd je inleiding kort en kom direct tot de hoofdpunten van je onderwerp. Splits je alinea’s op en schrijf in kortere zinnen. Je lezers zullen de informatie op deze manier veel gemakkelijker onthouden. Je moet ook je belangrijkste punten vet maken, genummerde lijsten of opsommingstekens schrijven en koppen gebruiken; allemaal maken het de lezers gemakkelijker om te volgen.

2) Schrijf zoals je praat – Informeel schrijven kan je helpen om een ​​geloofwaardige auteur en een echt persoon te worden. Je schrijft geen scriptie of schoolproject; je schrijft voor en voor je lezer. Laat hen weten dat u een voordeel overbrengt dat hen zal helpen een probleem op te lossen of een behoefte te vervullen. Geef ze wat ze zoeken.

3) Gebruik een actieve stem – Passieve woorden kunnen voor langere zinnen zorgen en klinken niet zo goed. Bijvoorbeeld: ‘Ik heb dit geweldige nieuwe product gevonden’ is grammaticaal correct en minder onhandig dan ‘Dit geweldige nieuwe product is door mij gevonden’. Zorg ervoor dat u de spellingcontrole gebruikt en uw artikel bewerkt voordat u het naar een directory verzendt. Een goede kopie geeft de belangrijkste boodschappen op een duidelijke en gemakkelijk te begrijpen manier weer.

4) Leer creatief te zijn – Deze copywriting-vaardigheid kan moeilijk te beheersen zijn, maar je kunt het leren. Je moet naar de artikelen van andere mensen kijken, vooral die op de eerste pagina van Google en Yahoo!, en je concentreren op wat ze zeggen en hoe ze het zeggen. Verleidt hun titel je om verder te lezen? Biedt de inhoud nuttige informatie die u kunt gebruiken? Zou je in de verleiding komen om van hen te kopen? Een goede copywriter weet hoe hij overtuigend kan schrijven en jij kunt van hem leren. Koop boeken die copywriting uitleggen of leen boeken uit je bibliotheek.

5) Focus op voordelen – Dit is een van de belangrijkste copywritingvaardigheden die je moet beheersen. Voordelen zijn de voordelen die mensen behalen door uw producten te kopen. Veel emotionele ‘hot buttons’ of signalen zorgen ervoor dat iemand iets koopt of actie onderneemt. Enkele van deze sneltoetsen zijn:

Opwinding van ontdekking

Meer geld verdienen

Tijd besparen

Het verlangen om het beste te krijgen

Wensvervulling

Macht, dominantie en invloed

Zelfprestatie

Verlangen naar controle

Speel in op de behoeften die ervoor zorgen dat uw lezers uw producten kopen.

Concluderend worden copywritingvaardigheden geleerd door te leren en te doen. Als internetmarketeers moet uw exemplaar de hoofdpunten benadrukken en benadrukken, kort zijn in alinea’s en zinnen, een actieve stem hebben, intelligent creatief zijn en zich concentreren op de voordelen voor uw lezers. Maak je geen zorgen als dit tijd kost om te leren, blijf gewoon gefocust op deze vaardigheden en je zult gaandeweg nieuwe leren.

Bron: Linda Gosule