SEO is het proces dat wordt gebruikt om de rankingsposities op zoekmachines van een website te verhogen. Dit proces manipuleert zowel de inhoud op de site als de inkomende links naar een site, waardoor uiteindelijk een situatie ontstaat waarin zoekmachines die website of webpagina als de beste bron voor informatie over dat onderwerp beschouwen. Bedrijven gebruiken SEO om hun blootstelling aan potentiële klanten en klanten te vergroten, door hun website gunstig te laten verschijnen in de resultaten die worden geretourneerd wanneer iemand zoekt naar de producten of diensten die zij aanbieden. Zoals elke marketingmethode, zal het blootstellen van uw merk aan potentiële klanten de verkoop verhogen.

Zoekmachineoptimalisatie is een van de krachtigste vormen van marketing, omdat het uw merk laat zien aan klanten die actief op zoek zijn naar uw producten of diensten. Bij de meeste vormen van marketing wordt uw merk aan een groep getoond, in de verwachting dat sommige leden van die groep interesse hebben om te kopen wat u verkoopt. Met zoekmachinemarketing laat u uw merk zien aan mensen die actief op zoek zijn naar iets dat u aanbiedt. Dit is een veel betere klant dan een eenvoudige groep die niet wordt gedefinieerd door een kenmerk of motivatie. Doordat SEO uw website hoger in de weergegeven zoekresultaten duwt, zien meer potentiële klanten het merk. De meeste mensen die zoekmachines gebruiken voor beslissingen, kiezen uit de eerste vijf resultaten die worden weergegeven. Daarom is het van cruciaal belang dat uw website op de eerste pagina met resultaten staat.

Veel ondernemers zijn gefrustreerd door een gebrek aan prestaties als gevolg van een cruciale fout die is gemaakt. Als u uw website en SEO-inspanningen niet “lokaliseert”, zult u strijden om posities tegen een wereldwijd concurrentielandschap. Als u probeert te scoren voor de woorden “SEO-bedrijf”, zal uw inhoud concurreren met bedrijven die deze service over de hele wereld aanbieden. Als uw bedrijf in Las Vegas is gevestigd en voornamelijk dat Las Vegas-publiek bedient, dan zal een gelokaliseerde SEO-campagne gericht op “Las Vegas SEO-bedrijf” de concurrentie verminderen tot alleen bedrijven die zich op die termen en gebieden richten. Dit maakt uw inspanningen effectiever door te concurreren in een kleinere pool van resultaten. Effectieve lokale SEO gebruikt naast zoekwoordtargeting gespecialiseerde technieken om de doelen te bereiken.

SEO gebruikt twee hoofdmethoden om hogere rankings te bereiken. Het creëren van inhoud over een specifiek onderwerp en gepositioneerd op de website of op een andere website die naar uw site linkt, omvat bijna 100% van de lopende SEO-inspanningen. Door nieuwe inhoud over een onderwerp te maken, bewijst u aan Google dat u een autoriteit bent op dat onderwerp, en daardoor uiteindelijk hoger scoort. Hoewel er andere factoren zijn die ook in het proces worden gebruikt, zijn dit de belangrijkste twee.

SEO is een continu proces, omdat rankings een competitie zijn tussen jouw website en anderen. Er bestaat niet zoiets als vaste plaatsingen, en je kunt altijd worden gestoten.

Bron: Raymond Santopietro