Ben je ooit het slachtoffer geweest van killer copywriting? Ik weet dat ik – helaas bij meer dan een gelegenheid. Toen ik voor het eerst vertrouwd raakte met internet, bracht ik veel tijd door met surfen op het web. Ik was niet op zoek naar iets in het bijzonder, maar bladerde gewoon rond en keek naar alles wat het World Wide Web te bieden had. Vaak stuitte ik op een site die mijn interesse wist vast te houden; in feite langer dan zou moeten. Ik zou een beschrijving van een product lezen samen met een prijs die zeer betaalbaar was. Voordat ik me realiseerde wat ik aan het doen was, deed ik een online aankoop.

Over het algemeen vroeg ik me binnen een week of twee na ontvangst van mijn aankoop (soms voordat ik hem zelfs maar had ontvangen) af wat me bezielde om iets te kopen dat ik waarschijnlijk nooit zou gebruiken en niet echt zou willen. Het antwoord op mijn vraag was killer copywriting. Zonder dat ik het zelf door had, was de copywriting voor dit product zo dynamisch dat het me ervan overtuigde dat ik het product niet alleen wilde hebben, maar dat ik het bijna moest hebben! Met een beetje oefening kunt u ook geweldige copywriting leveren.

Inhoud is koning

Als ik een stuiver kreeg voor elke keer dat ik die zin heb gehoord, zou ik rijk zijn! Maar het is echt waar. Inhoud betekent alles. Vaak heb ik online naar een specifiek item gezocht om naar een site te gaan, te beginnen met lezen en me meteen te vervelen en de site te verlaten. Dat was ofwel het einde van mijn interesse in het product of zeker het einde van mijn interesse in die specifieke site. Als de inhoud van het artikel of de site niet echt een killer copywriting is, zal het product niet verkopen. Helaas falen veel online bedrijven omdat ze geen geweldige copywriting hebben om hun product te verkopen of zelfs klanten naar hun site te krijgen. Ze maken vaak de opmerking: “Ik heb een geweldig product als ik maar een paar kijkers naar mijn website zou kunnen krijgen om er echt naar te kijken.” Killer copywriting zou niet alleen kijkers naar hun site lokken, maar ze ook geïnteresseerd houden als ze er eenmaal waren.

Wat zorgt voor killer copywriting?

Killer copywriting is meer dan alleen een goed geschreven artikel. Hoewel goede spelling en grammatica erg belangrijk zijn bij copywriting, is er veel meer nodig om het copywriting geweldig te maken. Als je een product probeert te verkopen, zou geweldige inhoud de volgende dingen met de lezer moeten doen:

· Trek hun aandacht – Als er 5 artikelen zijn die allemaal over hetzelfde onderwerp of product gaan, zorg er dan voor dat uw artikel hun aandacht trekt en als eerste wordt gelezen.

· Houd hun aandacht vast- Killer copywriting in een artikel is meer dan alleen een pakkende titel, hoewel dat zeker helpt. Maak het artikel of de advertentie zo interessant dat ze niet kunnen afwenden voordat ze het hele artikel hebben gelezen.

· Geef ze problemen om over te lezen. Mensen lezen graag over scenario’s die identiek zijn aan wat ze ervaren. Ze hebben het gevoel dat het artikel speciaal voor hen is geschreven.

· Bied ze oplossingen- Nu ze denken dat je rechtstreeks met ze praat met je geweldige copywriting, geef ze de oplossing waar ze naar op zoek waren.

· Overtuig hen dat ze MOETEN hebben wat u aanbiedt- Door ze alle redenen te geven waarom ze uw aanbod niet zouden moeten laten liggen, gebruikt u uw moordende copywriting om een ​​verkoop te doen.

Bron: Steve Lazuka