Of je nu net begint of al veel ervaring hebt met online marketing, er komt een moment dat we ons afvragen: “Kan ik meer websiteverkeer krijgen?”

Zoals bij elk project op elk gebied van ons leven, moeten we, om de beste resultaten te krijgen, beginnen met een goede planning. De lange route, de nodige tijd nemen om dingen te plannen, blijkt de verkapte korte route te zijn.

Een verkeersbouwplan maken

Voordat u besluit of u gratis verkeer, betaald verkeer of een combinatie van beide wilt gebruiken, is het raadzaam om wat onderzoek en due diligence te doen in hoe u het verkeersprobleem aanpakt, met name in relatie tot uw doelmarkt en website/landingspagina.

Zodra u uw website of bestemmingspagina heeft gebouwd, moeten we een verkeersplan maken dat is opgebouwd rond een paar basisprincipes, zoals: zoekmachineoptimalisatie (SEO), aanwezigheid op sociale media, plaatsing van internetadvertenties, goede publiciteit voor uw product/dienst/ website door links naar uw site te hebben vanaf bekende en populaire pagina’s, en een aantrekkelijk merk voor uzelf en uw bedrijf te creëren.

Dit zijn allemaal belangrijke ingrediënten om meer verkeer naar uw site te krijgen, maar deze zijn allemaal gebaseerd op het hebben van een sterke basis, en die basis is gebouwd op waarde en stroom.

Waarde en flow creëren

Om gericht verkeer te krijgen (mensen die geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft en lang genoeg zullen blijven om overtuigd te raken) dat een grotere kans heeft om te “converteren” tot kopers, is het belangrijk om uw pagina’s zo te ontwerpen dat de waarde wordt erkend in de eerste tien (10) seconden komt er een bezoeker, en dan nog eens tien (10) seconden versterkt, zodat er enige interesse kan worden gewekt.

Als een bezoeker langer dan twintig (20) seconden op je website blijft, lopen de percentages snel op dat deze bezoeker zich mag abonneren of kopen.

Als je al langere tijd in de online wereld bent, heb je vast wel eens gehoord dat “Content is King”. Goede content creëert waarde (waarde van huidige pagina en potentiële waarde van andere pagina’s), wat zich vervolgens vertaalt in Flow.

Wanneer er een balans is tussen hoe moeilijk het is om een ​​website te gebruiken en de beloningen die die website oplevert, is de kans groter dat er een flow ontstaat. Flow is wanneer een persoon uw site bezoekt en er zo bij betrokken raakt dat de tijd vliegt. De persoon is zo betrokken dat niets anders er toe doet. Ze hebben het helemaal naar hun zin.

Dit is een zeer kritisch punt in het marketingproces. Wanneer een persoon de staat van stroom heeft bereikt, zal de “impuls” het hoogstwaarschijnlijk overnemen, en remmingen en voorzichtigheid vervagen. Deze persoon zal dan eerder kopen wat u te bieden heeft, of zich aanmelden voor uw lijst.

Om dit te laten gebeuren, moet uw site waardevol zijn, wat interesse wekt en gemakkelijk te navigeren is; interesse heeft voorrang op elke moeilijkheid in navigatie.

Begrijpen gaat vooraf aan actie

Om een ​​effectieve internetmarketeer te worden of te blijven, is het erg belangrijk om de ins en outs van het internetverkeer te begrijpen. Het verkeer bestaat in de eerste plaats uit mensen zoals wijzelf en onze familie en vrienden. We hebben allemaal interesses, gevoelens en verlangens die het belangrijkst voor ons zijn.

Door ons in hun ruimte te verplaatsen, realiseren we ons dat het allemaal gaat om wat ze zoeken om hun individuele uitdagingen en problemen op te lossen, en niet om wat we willen dat ze vinden of wat we ze willen verkopen.

Waardevolle inhoud en gebruiksgemak zullen de aandacht en interesse van uw doelgroep trekken. Door uw site correct te positioneren in de stroom van internetverkeer, heeft u uw kansen aanzienlijk vergroot om het type en de hoeveelheid verkeer aan te trekken waaraan u het meeste voordeel kunt bieden.

Bron: Joseph W Stasaitis