Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven honger lijden, is het gebrek aan websiteverkeer. Ironisch genoeg geloven de meeste van dergelijke merken niet dat SEO helpt bij het genereren van leads en zijn ze niet bereid te investeren in zoekmachineoptimalisatie. SEO is niet alleen gunstig, maar de laatste jaren is het ook een marketingbehoefte geworden. Voordat we verder gaan, is het belangrijk dat u begrijpt hoe zoekmachines werken en hoe websites worden gerangschikt.

Deze eenvoudige punten zijn heel logisch. Zoekmachines zijn uitsluitend gericht op het leveren van kwaliteitsresultaten aan hun gebruikers. Google ontvangt ongeveer 2 miljard zoekopdrachten per dag. En Google is niet de enige zoekmachine die er is. Dat laat op zich al zien hoe noodzakelijk het is dat de website van uw merk bovenaan verschijnt. Er is veel potentieel voor de groei van uw merk. Het enige wat u hoeft te doen is werken aan uw zichtbaarheid. Vanuit het oogpunt van een merk is het buitengewoon krachtig om bovenaan de resultatenpagina te staan. Bekijk de volgende feiten voor een beter begrip van hoe effectieve SEO uw bedrijf een boost kan geven:

Deze statistieken worden ondersteund door eindeloze casestudy’s en rapporten van HubSpot, Search Engine Journal en Search Engine Watch.

Een hogere ranking betekent meer verkeer. Meer verkeer impliceert een hogere verkoop (aangezien de diensten die u aanbiedt van topklasse zijn). Het bereiken van de top van de resultatenpagina van een zoekmachine is geen kinderspel. Het is belangrijk dat zoekrobots/crawlers door uw website kunnen crawlen. Om dat te laten gebeuren, is het van cruciaal belang dat uw website is geoptimaliseerd en dat alle pagina’s zich richten op het thema van uw website, zodat u zoveel mogelijk SEO-sap krijgt. Het kennen van je doelgroep is net zo belangrijk. Het helpt je om relevante inhoud te bedenken die resoneert met je kopers. Het gebruik van de juiste zoekwoorden in uw inhoud is iets dat uw bedrijf belangrijk en waardevol kan maken voor de klanten. De belangrijkste zoekwoorden zijn die welke zich richten op de intentie van de kopers. Onderzoek naar de zoekwoorden die zich richten op volumes en intenties, en vervolgens prioriteit geven aan de inhoud rond deze onderzochte zoekwoorden, bepaalt de toekomst van uw website.

In dit artikel hebben we zojuist het topje van de ijsberg genaamd SEO geschraapt. Met zoekmachineoptimalisatie krijgen de zoekmachines een beter inzicht in uw website en kunnen ze u dienovereenkomstig rangschikken. Een goede SEO-aanpak zou u meer verkeer opleveren en u helpen meer klanten te krijgen. Laten we eerlijk zijn, statistieken liegen niet. Iedereen is overal op zoek naar het een of ander en het is dringend dat je komt opdagen net wanneer ze je het meest nodig hebben. Dat is waar SEO om draait.

Bron: Shabana Gandhi