In het verleden werd linkbuilding gebruikt door online marketeers om tonnen backlinks naar hun website te bouwen om de positie van zoekmachines te verbeteren. En het werkte. Maar in 2012 zorgde de update van het Google Penguin-algoritme ervoor dat websites hun zoekresultaten niet meer spamden. Met name die websites die links kochten of deze via gratis sites voor het bouwen van links kregen die zijn ontworpen om hun Google-ranglijst te verbeteren.

Betekent dit dat linkbuilding voor uw website tegenwoordig bijna dood is? verre van!

Negeer linkbuilding voor uw website niet

Linkbuilding voor uw website is altijd een belangrijke factor geweest om goed te scoren in de zoekmachines. Links naar uw website geven sterke signalen dat uw site relevant en populair is.

De focus voor elke website-eigenaar ligt nu op het creëren van hoogwaardige inhoud en het bouwen van links naar die van andere relevante sites van hoge kwaliteit.

Hoe linkbuilding met inhoud te doen?

Over het algemeen zal het verhogen van het aantal backlinks dat naar uw website verwijst, de zoekpositie van uw website verbeteren. Neem voor meer links contact op met gezaghebbende websites of blogs om te zien of u een gastpost of -artikel kunt plaatsen. Dat bericht of artikel bevat een link terug naar uw website.

Het is veel gemakkelijker om links naar uw site op te bouwen als u inhoud van hoge kwaliteit heeft. Onthoud dat zonder goede inhoud uw online bedrijf geen waarde heeft voor uw publiek. Het hoeft geen literair meesterwerk te zijn, maar het moet wel relevant en interessant zijn.

Altijdgroene inhoud

Inhoud kan een artikel, een blogpost, een rapport, een eBook, een online cursus, een video of een audio zijn. De beste vorm van inhoud is die welke wordt geclassificeerd als ‘evergreen’. Dit betekent dat de gepresenteerde informatie niet veroudert, dus de komende jaren nog steeds relevant is. Dat betekent dat u nog steeds inhoud op uw site heeft die de moeite waard is om naar te linken.

Sociale media

Het is waar dat Google nog steeds vertrouwt op ’traditionele links’, dat wil zeggen links van andere gezaghebbende sites. We zien nu een verschuiving naar Google en Bing die meer geïnteresseerd zijn in wat er op sociale media gebeurt.

Waar social media-links geweldig voor zijn, is om uw echte live klanten te bereiken. Dit is een manier om verkeer terug te leiden naar uw site zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over wat Google of Bing doet. Nogmaals, inhoud is koning. Als u voortdurend hoogwaardige inhoud produceert, zullen uw volgers op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+ deze berichten delen, erop reageren en erop stemmen.

Bron: Jon Allo