Dus wil je freelance copywriter worden? Oké, jongen. Stroop je mouwen op, steek die pot met Joe aan en warm je vingers op. Laten we gaan schrijven.

Oh, voordat ik meer zeg, hier is mijn beste advies voor degenen die denken aan freelancen direct na de universiteit: doe het niet. Een succesvolle copywriter worden, vergt jaren van vasthoudendheid en volharding. De meeste copywriters hebben al enkele jaren fulltime bij bedrijven of bureaus gewerkt voordat ze voor zichzelf begonnen.

Laat u dus niet verleiden door die thuiswerkschema’s met werkboeken, seminars of widgets die van de ene op de andere dag succes beloven. Er is niets over het hoofd gezien. Perioden van hoogconjunctuur, feest of hongersnood raken iedereen, ongeacht talent, portfolio of adresboek. Nog steeds geïnteresseerd? Werken als freelance copywriter kan zeer de moeite waard en erg leuk zijn. Ik krijg nog steeds een vergoeding van mensen die me op internet hebben gevonden, mijn werk leuk vonden en hulp nodig hebben bij het schrijven. Het is een kans om al mijn woord-nerd kennis goed te gebruiken, voor mensen die het waarderen.

Volg deze suggesties om uw copywriting-carrière een vliegende start te geven:

Werken als freelance copywriter vereist vaardigheid, ervaring en reputatie. Maar in tegenstelling tot veel andere beroepen of beroepen, is er geen diploma vereist en is het grotendeels autodidact, dus er is niets dat je tegenhoudt. Om een ​​carrière een vliegende start te geven, kan het nodig zijn om eerst voor centen of gratis te werken. Maar onthoud: succes in dit vak wordt niet afgemeten aan inkomen, maar eerder aan het vermogen om een ​​schat aan contacten en klanten op te bouwen die u regelmatig schrijfwerk zullen bezorgen en u doorverwijzen naar anderen.

Hoewel de baan in het begin niet veel zal betalen, zal het opbouwen van een bedrijf op basis van solide schrijfwerk en integriteit op de lange termijn vruchten afwerpen.

Bron: Daniel Bartel