Voor iedereen die wil begrijpen wat backlinks precies zijn en waar ze voor dienen, is het korte antwoord: ze zijn als poorten naar een ander universum, in een konijnenhol dat we ‘het internet’ noemen. Elk brengt je naar een andere locatie die gerelateerd is aan de vorige.

Voordat we ingaan op de details van wat backlinks zijn, wat ze doen en hoe je ze kunt krijgen, is het een goed idee om je SEO uit te besteden aan een lokaal SEO-bureau. Als u op zoek bent naar iemand die voor uw SEO in Dubai zorgt, dan is er geen gebrek aan bureaus die het voor u zouden doen.

Wat doen backlinks?

U hoeft geen ervaren marketeer of ontwikkelaar te zijn om erachter te komen dat de zoekmachines AI-algoritmen gebruiken om websites te rangschikken. Het hele punt hiervan is om een ​​verbeterde ervaring te bieden aan het algemene publiek dat op internet surft. Je zou je hele website kunnen vullen met inhoud van topkwaliteit, maar zolang je geen sterk netwerk van backlinks hebt, vooral op de lokale websites, is de kans dat je in de schijnwerpers van de zoekmachine komt erg klein.

Ze zijn als certificaten van echtheid van andere websites. Hoe meer backlinks je hebt van de branche-relevante websites, hoe meer aandacht je zou krijgen van de zoekmachines.

Is groter hoe beter?

Welnu, om te beginnen is het hebben van enkele links beter dan helemaal geen, maar het helpt zeker om backlinks te hebben van websites met een hoge domeinautoriteit. Het is alsof je een echtheidscertificaat krijgt van websites die door Google zelf hoog aangeschreven staan.

Dus zou het helpen om een ​​backlink te krijgen van een website met een hoge domeinautoriteit? Hoe graag we ook willen dat dit het geval is, het is niet zo. Relevantie voor de branche staat hierbij centraal. Het krijgen van een backlink van Time of BBC voor uw eigendomswebsite helpt u misschien niet zoveel als het krijgen van een link van een ander online lokaal platform dat beroemd is om nieuws over onroerend goed / bloggen, ondanks het feit dat zowel Time als BBC vooral veel internationaal verkeer ontvangen wanneer u lokaal ontdekt wilt worden. Als u denkt dat het te veel werk voor u is, kunt u ook contact opnemen met uw lokale SEO-services om een ​​sterk backlinknetwerk voor u op te bouwen.

Hoe ze te krijgen?

Als u niet zeker weet waar u de links vandaan moet halen, kunt u altijd opkijken naar uw concurrenten die al gerangschikt zijn. Kijk waar ze hun links vandaan halen en u kunt contact opnemen met dezelfde websites en zelf een voorstel sturen.

Bron: Brian Lee Smith