Als je een startend bedrijf hebt en je probeert je eigen website te maken (wat je tegenwoordig zou moeten hebben, net als andere moderne bedrijven), weet je dat dit een ontmoedigende taak kan zijn. U komt misschien in de verleiding om een ​​professionele webdesigner in te huren om een ​​website voor u te maken, maar u kunt het misschien zelf doen, vooral als uw behoeften eenvoudig zijn.

Het probleem is, waar ga je beginnen? Hoewel je een idee hebt van waar je heen moet en weet welke informatie je graag wilt delen, weet je niet hoe je moet beginnen en hoe je het klaar moet maken om te bekijken. We hebben websites bezocht die rommelig en verwarrend zijn, waardoor het moeilijk is om te bladeren. Tijdens deze dagen waarin mensen bijna alles Googlen, kunnen dergelijke sites gewoon worden genegeerd. Als uw website onder deze categorie valt, zullen bezoekers uw site direct verlaten.

Overweeg deze eenvoudige tips waarmee u uw webontwerp een lust voor het oog kunt laten zijn.

Houd uw website eenvoudig

Houd er allereerst rekening mee dat hoe eenvoudiger een website is, hoe beter. Wanneer uw website wordt geleverd met eenvoudige afbeeldingen, is het gemakkelijker voor u om te updaten. Dit betekent dat u nieuwe inhoud kunt opnemen. Bovendien kunnen kijkers en klanten eenvoudig de gemaakte wijzigingen volgen en op de hoogte worden gehouden van de dingen die gebeuren met betrekking tot uw bedrijf. De meeste commerciële goede fabrikanten hebben de minimalistische filosofie in hoge mate omarmd. Jij zou het ook moeten doen.

Altijd bijwerken

De meeste tijd die u besteedt aan het werken op internet, is het up-to-date houden van uw site. Zelfs als uw website in de lucht is (sommige personen plaatsen hun cv om de zichtbaarheid te vergroten), zal Google deze negeren als de inhoud hetzelfde blijft. Door blogposts op nieuwe pagina’s of enkele kleine wijzigingen op uw voorpagina op te nemen, kan uw site er fris en interessanter uitzien.

Voeg relevante inhoud toe om bezoekers te plezieren

Sommige mensen zijn zich er niet van bewust dat inhoud deel uitmaakt van het ontwerp van uw website. In feite is het het grootste en belangrijkste onderdeel. Het kleurenschema en de lay-out kunnen de gebruikerservaring verbeteren omdat ze visueel zijn. Geen enkele bezoeker zou echter blij zijn met een goed uitziende website die helemaal geen waarde heeft. Webpagina’s moeten functioneel zijn en het is bekend dat de beste webontwerpen relevante inhoud bevatten die nuttig is voor bezoekers. Houd dit in gedachten elke keer dat u inhoud schrijft.

Kies uw afbeeldingen en lettertypen

De meesten van ons weten dat internet een interactieve ervaring is. Sites als Facebook en YouTube hebben bevestigd dat mensen graag verschillende vormen van media gebruiken. Alles is echter van belang met betrekking tot design. U moet afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruiken die bij uw inhoud passen en er ook native uitzien. Hoewel u uw afbeelding vrijwel overal kunt opnemen, wordt u niet serieus genomen, zelfs als u dat niet doet.

Sta boven de menigte

Uw website moet niet alleen eenvoudig zijn, maar moet ook opvallen. Als het er algemeen uitziet en vergelijkbaar is met andere sites, zal het lijken alsof je de site van iemand anders hebt gekopieerd. Je kunt zeker wat ideeën opdoen uit de technieken van anderen (aangezien de meeste ontwerpers royaal van anderen lenen), maar je moet met je eigen ontwerp komen. Je moet je onderscheiden van de massa door uniek te zijn.

Bron: Karina Popa