Het is geen mysterie dat op een dag – hoe briljant en krachtig ze ook zijn, en hoeveel geld ze nu ook binnenhalen – uw controleadvertentie zal mislukken.

Het is gewoon een kwestie van tijd.

Vroeg of laat zal een andere copywriter het verslaan of, als u advertenties voor uw eigen bedrijf schrijft, zal uw reactie beginnen te verslappen en zelfs helemaal uitsterven.

En hoewel je niet veel aan deze cyclus kunt doen, zijn er enkele dingen die je kunt doen om de “steek” eruit te halen en het langer in leven te houden.

Eén zo’n ding is om het helemaal opnieuw te schrijven. Dit kost natuurlijk tijd en energie en kan erg vervelend zijn.

En dus, voordat u uw advertentie herschrijft, raad ik u aan om in plaats daarvan iets veel gemakkelijker en sneller te doen: inhoud en waarde toevoegen.

Dit is wat ik bedoel:

Afhankelijk van wat u verkoopt en aan wie u verkoopt, is de kans groot dat uw advertentie uitsterft omdat er concurrentie is die vrijwel dezelfde beloften doet als u.

Wanneer dat gebeurt, neemt de kracht van uw advertentie af en wordt het gewoon een “ik ook”-advertentie die mensen zullen negeren, tenzij u het op de een of andere manier anders maakt.

En dat is waarom, zodra u ziet dat uw controle zijn kracht verliest, het eerste wat u moet doen is gewoon meer waarde toevoegen aan uw aanbod en misschien de claim of het voordeel uitbreiden (dus het is groter en beter dan dat van uw concurrent).

Doe gewoon een beetje onderzoek naar wat iedereen doet, en zorg ervoor dat die van jou als een zere duim op de markt uitsteekt.

Dat alleen al zal uw advertentie vaak doen herleven en langer laten duren.

De sleutel is om uw aanbiedingen in de loop van de tijd op deze manier voortdurend te upgraden en te testen.

Nooit ophouden.

Word nooit lui.

Als u de verkoop ziet dalen, onderzoek dan wat er in de markt gebeurt en let gewoon op hoe uw aanbod wordt waargenomen en wat de waardepropositie voor de kijker is.

Als u dat doet, kunt u uw concurrentie een stap voor blijven en met minimale tijd en moeite uw controle behouden.

Bron: Michael Senoff