Dit is het veld dat in de vorige eeuw niet bestond; de meeste mensen in ontwikkelingslanden zijn zich nog steeds niet bewust van deze carrièremogelijkheid. Dit is het veld dat een hybride is van technologie, marketing en reclame. Ik schrijf over Search Engine Optimization (SEO).

Met de komst van internet en de commercialisering ervan in het laatste decennium van de 20e eeuw begonnen veel bedrijven dit medium te exploiteren om producten en diensten te verkopen. Nu, waar er productreclame is, zal ongetwijfeld gebeuren. Ze begonnen met het opzetten van websites, maar de volgende vraag die rijst is: hoe bereik je de juiste klanten? En de vraag voor klanten was: Hoe vind je het juiste product op internet?

Om een ​​antwoord te geven op deze vragen zijn zoekmachines in het leven geroepen. Ze boden klanten een manier om het juiste product te vinden en een kans voor bedrijven om hun producten te presenteren aan een steeds groter wordende gemeenschap van nieuwe klanten.

OK, dit is misschien niet precies hoe de dingen zijn gebeurd, maar dit is in de buurt van de reden waarom zoekmachines bestaan.

Nu zijn er honderden en duizenden bedrijven die producten en diensten online verkopen. Hoe weet een zoekmachine welke webpagina nuttig is voor de zoeker? Hiervoor hebben ze algoritmen ontwikkeld om het meest relevante resultaat te vinden, maar er is geen andere manier; computers werken alleen op algoritmen. Hier is zoekmachine optimalisatie ontstaan. Zoekmachines gebruiken bepaalde criteria om de juiste webpagina te vinden en zoekmachineoptimalisatie moet de juiste termen of trefwoorden op de juiste plaatsen invoegen, ook wel bekend als trefwoordprominentie. Ik weet dat SEO veel meer is dan dit, maar ik schrijf voor een leek.

Als je overweegt een carrière te starten in deze branche van internetmarketing, dan zijn hier enkele eigenschappen die volgens mij belangrijk zijn voor elke zoekmachine-optimizer.

Kwaliteiten van een SEO

Aangezien zoekmachineoptimalisatie een hybride is van technologie en marketing, moet een SEO over zowel technische als interpersoonlijke vaardigheden beschikken.

Een programmeur:Hoewel u een websiteontwikkelaar misschien dingen kunt laten uitvoeren zoals het door u voorgestelde wijzigingen op een website doorvoeren, moet u uiteindelijk weten hoe een website functioneert en hiervoor moet u over enkele kwaliteiten van een ontwikkelaar beschikken. Er zijn veel technische en niet-technische aspecten die een goede crawling van uw website door zoekmachines kunnen belemmeren, u dient zich hiervan bewust te zijn. Volgens mij zou een SEO in eerste instantie de eerste paar maanden als website ontwikkelaar moeten werken. Ze moeten op zijn minst één opmaaktaal kennen die duidelijk HTML is, één scripttaal aan de clientzijde zoals JavaScript, kennis van het databasebeheersysteem (DBMS) zoals MySQL, een server-side scripttaal zoals PHP, een CMS zeg WordPress en enige kennis van Servers. In mijn eerste jaren heb ik hier ongeveer 3 maanden aan gewerkt.

Een contentschrijver: In je carrière als SEO kan je gevraagd worden om content te schrijven voor de website of in ieder geval voor bloggen, artikelmarketing of persberichten. U moet titels, metatags enz. schrijven terwijl u on-page SEO uitvoert. Met de komst van sociale media zou je over het algemeen ook goed moeten zijn in het communiceren met mensen.

Een ondernemer: Als SEO moet u mogelijk websites optimaliseren die verband houden met verschillende bedrijven. Albert Einstein zei ooit: “Als je het niet eenvoudig kunt uitleggen, begrijp je het niet goed genoeg”. Als u het bedrijf niet begrijpt, kunt u hun website niet optimaliseren. Je moet over enige ondernemerskwaliteiten en goed zakelijk inzicht beschikken om dingen uit te voeren. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Niet alleen communicatieve vaardigheden spelen een belangrijke rol bij het verwerven van links, maar ze zijn ook effectief in het uitleggen en overtuigen van klanten.

Een kunstenaar: Technologie gedijt op innovatie. Zoekmachines veranderen voortdurend hun algoritmen om nutteloze inhoud aan te pakken en de meest relevante resultaten aan hun gebruikers te bieden. Dus, zoekmachine optimalisatie is altijd in ontwikkeling en dynamisch veld. Als je op dit gebied wilt uitblinken, moet je innovatief zijn en kunstenaars blijven innovatief, wat voor soort artiest ze ook zijn. SEO is zowel wetenschap als kunst, dus je moet ook over de kwaliteiten van een artiest beschikken.

Een wiskundige en statisticus: Ik weet dat mensen een zenuwinzinking krijgen door wiskunde en statistiek te horen, maar aan het eind van de dag moet je laten zien of je inspanningen iets hebben opgeleverd of niet? Of internetmarketing voor dat bedrijf werkt of niet? Gebruik hiervoor webanalysetools zoals: Google Analytics. Je moet berekeningen maken, de trend zien en voorspellen, redenen geven waarom iets wel of niet werkte. Op basis van deze gegevens moet u de strategie voor het volgende kwartaal of het volgende jaar voorstellen. Dit is de reden waarom een ​​SEO ook de kwaliteiten van wiskundige en statisticus zou moeten bezitten.

Daarnaast moeten ze ook beschikken over: goede leesvaardigheid, lezen zou hun hobby moeten zijn. Afgezien van al deze zouden ze moeten zijn gepassioneerd door SEO.

Ik schreef dit artikel en vermeldde kwaliteiten voor zoekmachineoptimalisatie op basis van mijn kennis, ervaring en begrip van dit vakgebied. Ik weet dat er veel SEO’s zijn met veel meer ervaring en kennis op dit gebied. Ik hoop dat ze hun kennis aan dit artikel zullen toevoegen, ik hoor graag hun kwaliteitscommentaar.

Bron: Aditya Todawal