Een paar weken geleden, terwijl ik op een internetmarketingforum op de loer lag, zag ik een advertentie waarin een boek werd verkocht over natuurlijke bodybuilding-tactieken die meer dan 100 jaar geleden werden gebruikt, dat online was geplaatst zodat mensen het konden lezen en bekritiseren.

Het was eigenlijk een vrij goede advertentie (vooral voor iemand die net leert kopiëren). Maar aangezien Engels de tweede taal van de auteur is, had hij moeite om zijn advertentie te laten stromen en ononderbroken te laten klinken.

En hoe vreemd het ook klinkt, daar lag de echte kracht van zijn advertentie.

Sterker nog, ik stelde voor dat hij trompet het feit dat Engels zijn tweede taal is, meteen voordat hij iets anders zegt.

Waarom?

Omdat het niet alleen zijn advertentie zou doen opvallen tussen alle gelikte advertenties die zijn geschreven door copywriters en marketeers die meer ervaring hebben dan hij, maar het zou ook helpen zijn reactie omdat hij zou klinken als een gewoon persoon, en niet als een ‘copywriter’.

En dus, in mijn antwoord aan hem, kopieerde en plakte ik de openingsparagraaf van een advertentie vergelijkbaar met de zijne (verkoop van een bodybuildingproduct) waarin stond:

“Mijn naam is Leo Costa. Ik ben een professionele gewichtheftrainer, krachtontwikkelaar en nationaal bekende opvoeder. Ik ben geen professionele advertentieschrijver. Maar wat ik met je wil delen is zo buitengewoon en zo krachtig, ik besloot om schrijf je zelf. Dus heb een beetje geduld met me.”

En ik stelde voor dat hij gewoon de details en ‘essentie’ van zijn openingsparagraaf aanpaste om daarmee overeen te komen.

Niet alleen zou het hem (en zijn advertentie) geloofwaardiger en persoonlijker maken… maar het zou ook een sfeer van mysterie (en geloofwaardigheid) creëren voor het product.

En weet je wat?

Als je net begint… of als je gewoon naar een hypersceptische markt schrijft (die altijd op zoek is naar hype en “BS”)… zou je moeten overwegen hetzelfde te doen.

Waarom?

Want vaak als je je best doet om te zeggen dat je geen “reclameman” of “copywriter” bent – zelfs zo ver gaat dat je een paar grammaticale blunders en goed geplaatste typefouten opneemt – maak je jezelf eigenlijk ( en uw beweringen) geloofwaardiger en ‘echter’.

Dat maakt het voor uw lezers veel gemakkelijker om een ​​band met u op te bouwen, u te vertrouwen en uiteindelijk bij u te kopen.

Bron: Ben Settle