Wist je dat linkpopulariteit een grote rol speelt in de ranking van websites door zoekmachines? Dat betekent dat hoe meer links u naar uw website verwijst, hoe hoger uw website zal scoren in de resultaten. Nu wordt de vraag hoe zorg je ervoor dat hooggeplaatste websites naar jouw website linken?

Webmasters kunnen het zich niet veroorloven om te rommelen, dus ze moeten deze hooggeplaatste links heel snel verkrijgen. Dit geldt met name voor parttime webmasters; elke minuut is waardevol. Om die reden moet u drie technieken gebruiken die u kunnen helpen bij uw internetmarketingactiviteiten en die u uitstekende linkuitwisselingen met andere websites kunnen bieden.

Drie internetmarketingtechnieken om website-eigenaren te helpen meer bezoekers te trekken

Techniek 1 – Schrijf een artikel

Als u wilt dat uw website wordt gerangschikt door de zoekmachines, moet u een artikel schrijven over het product/de dienst die u levert. Door uw artikel te schrijven, kunnen uw lezers leren wie u bent en wat u hen aanbiedt. Waarom zou je je artikel schrijven? Aan het einde ervan plaatst u een bronnenvak dat de lezer uw website-informatie geeft, evenals de URL voor die site.

Wanneer een andere website of webmaster ervoor kiest om uw artikel te publiceren, moet deze het vak met bronnen opnemen. Het is gemakkelijk om een ​​artikel te schrijven. Als u het werk niet wilt doen, kunt u freelanceschrijvers inhuren van Elance of een andere freelance website. Het enige dat u nodig hebt om een ​​project te starten, is een schrijver inhuren en uw budget hebben.

Techniek 2 – Artikelen verzenden naar mappen

Nu je je artikel hebt geschreven, is het tijd om het voor te leggen aan verschillende artikeldirectories. Door ze in artikeldirectories te publiceren, zorgt u ervoor dat het wordt opgepikt door e-zine-uitgevers en website-eigenaren die hoogwaardige, up-to-date informatie willen. Op internet kun je allerlei artikelfolders vinden. Hoe meer u zich aanmeldt, hoe meer backlinks u voor uw website maakt. Veel artikel directories gaan met de RSS-technologie. RSS staat voor Real Simple Syndication, wat betekent dat uw artikelen meer kilometers krijgen.

Techniek 3 – Doe je eigen RSS-artikelfeeds

Een andere populaire internetmarketingtechniek is het gebruik van RSS-feeds voor uw artikelen. Je kunt hier eenvoudig gebruik van maken door een blog op te zetten met WordPress.org of Blogger.com. Als je niet gewend bent aan blogs, wil je misschien genoegen nemen met Blogger.com; Als je echter meer ervaring hebt, gebruik dan WordPress.org.

Zodra u dit heeft ingesteld, voegt u uw artikelen toe aan de site. Zorg ervoor dat u een hyperlink naar uw URL hebt en een ankertekst met uw gerichte zoekwoorden. Wanneer de spiders van zoekmachines worden uitgezonden, komt u hoger in de zoekmachine rankings. Zodra u dit heeft gedaan, dient u de nieuwe RSS-feeds in bij zowel RSS-directories als bij zoekmachines.

Zoals je ziet, is het niet moeilijk om een ​​hoge ranking in zoekmachines te krijgen, maar het zal nodig zijn om backlinks te creëren en linkuitwisselingen uit te voeren om ervoor te zorgen dat je artikel door al je bezoekers wordt gezien en gelezen.

Bron: Dr Ron Marek