Met het verstrijken van de tijd zijn internetgebruikers op mobiele telefoons geleidelijk toegenomen en vandaag heeft het het aantal gebruikers dat via desktops op internet surft, overtroffen. Anticiperend op een verdere toename van mobiele internetgebruikers, heeft Google een belangrijke wijziging in zijn algoritme aangekondigd in de vorm van mobile-first indexing.

Wat is Mobile First Indexing?

Tot nu toe crawlde Google uw website en indexeerde deze op basis van de desktopversie. Maar nu indexeert het uw website en rangschikt het op basis van de inhoud van uw mobiele site. Deze wijziging van het prioriteren van mobiele versie van websites in het Google-algoritme wordt Mobile-First Indexing genoemd.

Alle websites moeten in wezen voldoen aan de normen van dit nieuwe algoritme, als ze hun positie in de Google-zoekmachine willen behouden en organisch verkeer naar hun website willen krijgen via Google. Als uw site echter niet is geoptimaliseerd voor dit nieuwe algoritme, krijgt u zeker minder verkeer.

Daarom volgen hier enkele tips die u moet volgen om ervoor te zorgen dat uw site klaar is voor Mobile-First Indexing:

Tip 1: Gebruik een responsive design

Het gebruik van een responsive website-ontwerp is van groot belang voor het behouden van de positie van uw website. Responsief ontwerp betekent dat uw site zich moet aanpassen aan de schermgrootte van alle typen, of het nu een desktop, tablet of een mobiel apparaat is. Websites met een responsief ontwerp passen niet alleen op elk schermformaat, maar ze zijn ook zeer toegankelijk en vloeiend op alle soorten apparaten en helpen dus bij het behouden van uw doelgroep.

Tip 2: Zorg ervoor dat uw site sneller laadt

Het ontwerp van uw site is ongetwijfeld erg belangrijk, maar daarnaast is de snelheid waarmee uw site op verschillende apparaten laadt ook cruciaal voor het succes van een website. U moet dus zorgen voor een snelle laadtijd van uw site, niet alleen op desktops, maar zelfs op mobiele apparaten. Tegenwoordig verwachten gebruikers voor de meeste websites pixel-perfecte afbeeldingen en een weergavetijd van een fractie van een seconde. Het is alleen als uw site snel is, dat deze een lager bouncepercentage heeft en een hogere betrokkenheidstijd uitnodigt, wat essentieel is voor zijn hoge positie in zoekmachines.

Tip 3: Geef dezelfde inhoud weer

Hoewel Google nog niet veel heeft opgehelderd over zijn nieuwe algoritme, maar het heeft dit herhaaldelijk gezegd: “Zorg ervoor dat u dezelfde inhoud op uw mobiele en desktopsites aanbiedt. Dat betekent artikelen, dezelfde links en dezelfde functies.” Het is dus alleen in uw eigen belang en in overeenstemming met het Google-algoritme om hetzelfde type inhoud weer te geven dat op uw site past, zoals te zien is in alle verschillende soorten gadgets.

Het is raadzaam om bovenstaande tips te volgen om ervoor te zorgen dat uw website klaar is voor Google Mobile-First Indexing voordat Google zijn nieuwe algoritme implementeert.

Bron: Keith Heavillin