7 SEO-strategieën om uw lokale bedrijfswebsite te optimaliseren

In het afgelopen jaar (is het echt een jaar geleden dat we voor het eerst in COVID-19-modus zijn gegaan?!), hebben we veel gehoord over de #ShopLocal-beweging. Vooral tijdens de feestdagen waren mensen gefocust op het kopen van geschenken binnen de gemeenschap om kleine bedrijven te ondersteunen.

De Retail Council of Canada’s (RCC) ontdekte dat 90% van de Canadezen van plan was om tijdens de feestdagen van 2020 lokaal te winkelen, en 83% gaf er de voorkeur aan artikelen te kopen die ook in Canada zijn gemaakt.

Nu de feestdagen voorbij zijn, is het belangrijk voor eigenaren van kleine bedrijven om vooruit te kijken en na te denken over manieren om zichzelf in 2021 lokaal te blijven promoten.

Het is zo cruciaal om uw marketinginspanningen te richten op het verkrijgen van lokaal websiteverkeer als u een winkelbedrijf runt of een service aanbiedt die zich binnen een specifiek geografisch gebied bevindt.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je zichtbaarheid te vergroten en je doelgroep te bereiken. Om u te helpen uw doelen in 2021 te bereiken, kunt u als volgt lokaal rangschikken:

1. Maak eerst een lijst van de regio’s die u wilt targeten.

Als u bijvoorbeeld op het lagere vasteland van BC woont, wilt u misschien trefwoorden zoals ‘Langley’, ‘Abbotsford’, ‘Surrey’ enzovoort opnemen in de inhoud van uw website.

Vermeld uw stad, het dichtstbijzijnde grote stedelijke gebied en uw provincie. Begin nu met het maken van lange zoekwoordzinnen voor elk van deze. Laten we het voorbeeld van ‘interieurontwerp’ gebruiken. In plaats van alleen dat zoekwoord te gebruiken, kunt u zich richten op ‘Surrey interieurontwerp’ en ‘BC interieurontwerpers’.

2. Schrijf een webpagina of blogpost gewijd aan elke lokale trefwoordzin.

Nu u uw lijst met zoekwoorden heeft om te targeten, is het tijd om te gaan schrijven!

Om uw website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, strooit u de trefwoorden en geografische locaties over uw websitekopie, zodat de zoekmachines u bovenaan in hun zoekresultaten houden. Vergeet niet om uw inhoud niet vol te proppen met zoekwoorden.

3. Schrijf en plaats regelmatig nieuwe lokale inhoud.

Het toevoegen van nieuwe inhoud aan een website, vooral als blogpost met toegevoegde waarde, is essentieel voor elke website.

Wanneer u nieuwe locatiegebaseerde inhoud maakt met uw zoekwoorden, wordt wat u zegt nog waardevoller, of het nu een persbericht is over iets dat u in de gemeenschap doet of een recensie van een nieuwe lokale dienst.

4. Voeg uw bedrijfsadres toe aan de voettekst van uw website in tekst.

Als u zich afvraagt ​​hoe u lokaal kunt rangschikken, vergeet dan niet uw adres op uw site te vermelden! Dit is niet alleen een aanwijzing dat Google laat zien dat u een lokaal bedrijf bent, maar het laat uw websitebezoekers ook zien dat ze op de juiste plek zijn.

Nog beter: sluit een dynamische Google Map in om klanten te helpen uw locatie te vinden, uw locatie met afbeeldingen weer te geven en vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen.

LEES: Uw gids voor SEO-trends voor 2021

Ik weet dat 2020 een uitdagend, stressvol jaar was. Veel eigenaren van kleine bedrijven moesten hun budget verlagen en vragen zich nu af waar ze hun geld het beste kunnen uitgeven.

Ook het klantgedrag veranderde. McKinsey & Company noemde het de ‘huishoudeconomie’ in hun onderzoek naar consumentengedrag tijdens de pandemie. Ze definieerden het als “De meesten zijn van plan het huis te verlaten om boodschappen te doen, maar zijn weinig betrokken bij gedeelde diensten.”

Dit is wat deze gedragsverandering betekent voor de SEO-trends van 2021.

Lees meer door ons online te bezoeken.

5. Gebruik Google Mijn Bedrijf.

Google Mijn Bedrijf helpt eigenaren van kleine bedrijven op te vallen in de zoekmachines. Of het nu gaat om een ​​zoekresultaat of een kaartzoekopdracht, er worden elke dag wereldwijd meer dan vijf miljard zoekopdrachten uitgevoerd via Google.

Dat betekent dat een groot publiek jouw product of dienst snel en gemakkelijk kan vinden. Het verhoogt niet alleen uw zichtbaarheid, het is ook een gratis manier om uw website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten.

6. Maak en deel lokale foto’s.

Denk verder dan tekst terwijl u uw website optimaliseert voor lokaal zoeken. Maak foto’s van uw bedrijf om te laten zien wat u te bieden heeft en deel authentieke foto’s in plaats van stockfoto’s.

Maak er een punt van om foto’s te maken van uw bedrijf dat dingen doet binnen de gemeenschap. Geef deze afbeeldingen vervolgens een naam wanneer u ze op uw website of blog plaatst met bestandsnamen inclusief uw lokale trefwoordzinnen.

Waarom? Omdat alle afbeeldingen die op uw website worden gebruikt, dan gelokaliseerde bestandsnamen van trefwoorden en alt-tags hebben.

Dus als iemand Google Photo Search gebruikt en zoekt naar ‘beste interieurontwerper in Surrey’, als je een foto hebt met die bestandsnaam, komt je afbeelding bovenaan te staan.

7. Benut de kracht van beoordelingssites.

Maak gratis zakelijke accounts aan bij enkele van de grote recensiesites zoals Yelp, Google, Yellow Pages, Insider Pages, Angie’s List, enz. en moedig uw klanten en vaste klanten aan om recensies over uw bedrijf te schrijven.

Terwijl u uw website optimaliseert voor lokaal zoeken, is het van cruciaal belang om u ook te concentreren op off-site methoden om ook de resultaten te verbeteren, maar dat is een ander gesprek! Neem contact met ons op als u niet zeker weet hoe u lokaal kunt rangschikken met behulp van off-site methoden.

Begin door de tijd te nemen om uw website te beoordelen en deze SEO-tips te volgen en u bent goed op weg om in 2021 en daarna meer loyale klanten te krijgen!

Voor uw zakelijk succes,

Susan

Bron: Susan Friesen