Als u een online bedrijfseigenaar bent, moet u enkele van de meest populaire CMS’en zijn tegengekomen die nodig zijn om een ​​functionele en rijke website te ontwikkelen. Umbraco is een populair open source.NET-gebaseerd CMS-platform dat helpt om uw webinhoud met groot gemak te beheren en biedt opmerkelijke functies die de site gebruiks- en zoekmachinevriendelijk kunnen maken. Het is ook een slimme oplossing die mobiele platformspecifieke websites biedt met inhoud die naadloos kan worden geleverd aan Android, iPhone en Windows Phone, terwijl u slechts één set inhoud hoeft te onderhouden voor zowel mobiele als desktop-gebaseerde sites.

Tegenwoordig moeten websites zoekmachinevriendelijk zijn, omdat het helpt om een ​​hogere positie in de SERP’s te krijgen en een breed publiek aan te trekken. Hier in dit artikel bespreken we enkele basisfunctionaliteiten die uw website zou moeten hebben om deze te optimaliseren voor de zoekmachines.

De basispagina-instellingen:

Elke Umbraco-website zou eenvoudig de SEO-stuurprogramma’s moeten beheren die eenvoudig zijn, zoals de paginatitel, metabeschrijvingen en meta-trefwoorden. Dit is gemakkelijk te doen en er zouden enkele tekstvakken moeten zijn waarin u ze kunt instellen. Dit helpt de SEO-experts om de juiste lengte van de titel en de beschrijving te controleren en te controleren of deze te lang of te kort is. Al deze velden moeten beschikbaar zijn op elke pagina die naar een zoekmachine gericht is, zodat de sitebeheerder eenvoudig de basis-SEO kan instellen.

Sitemaps en robots:

Het beheren van de sitemap en het robots.txt-bestand kan een moeilijk proces zijn, vooral als het hele ding handmatig wordt gedaan. Bij het uitvoeren van meerdere sites vanuit een enkele Umbraco-installatie, kan het moeilijk worden om afzonderlijke robots.txt-bestanden of sitemap.xml te beheren. Om dit gemakkelijk te maken, moet de configuratie pagina voor pagina worden gemaakt om de inhoud te beheren en de bestanden automatisch te genereren.

Scripts:

Een van de belangrijkste dingen die toegewijde Umbraco-ontwikkelaars moeten overwegen voor de zoekmachines, is het instellen van dingen als Google Analytics, Tag Manager en dergelijke. Dit soort scripts vallen waarschijnlijk onder twee categorieën, paginaniveau en globale scripts. De scripts moeten zich op een van de drie plaatsen bevinden, zoals de HEAD van de pagina, de BODY-tag en de afsluitende BODY-tag. Dit kan worden gedaan door het SEO-instellingsknooppunt te hebben dat de drie tekstvelden bevat, één voor elke scriptlocatie, andere een SEO-tabblad op uw pagina DocTypes en de drie velden toe te voegen zodat ze de scripts ook op paginaniveau kunnen instellen.

Canonieke URL’s:

U ziet mogelijk vaak dezelfde pagina op verschillende URL’s, omdat Google ze als uniek beschouwt. Het is dus altijd een goed idee om de URL’s te standaardiseren en de andere door te verwijzen naar de hoofdpagina van uw Umbraco-website. Om dit te bereiken, kunt u ofwel de component URLRewriting.Net gebruiken die bij Umbraco wordt geleverd, ofwel de plug voor URL Rewriting gebruiken.

Bron: Om Namdev