In deze zeer competitieve zakelijke omgeving, waar bedrijven hun concurrenten voorbij willen streven door een netwerk van klanten te creëren door middel van effectieve diensten, spelen webdesign en -ontwikkeling hierin een cruciale rol.

Laten we eens nader bekijken hoe de twee aspecten van webontwerp en webontwikkeling uw bedrijf kunnen helpen groeien en op hun beurt kunnen leiden tot meer inkomsten:

Hoe helpt webdesign uw bedrijf groeien?

Bedrijven hameren op de noodzaak om hun websites zo te laten ontwerpen dat ze een zeer goede eerste indruk kunnen maken bij de bezoekers en klanten.

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste facetten van webdesign die iemands bedrijf kunnen helpen groeien:

Navigatie

Navigatie is een essentieel aspect, zeker wanneer een website verschillende pagina’s heeft. Een goed gelabelde navigatiebalk is dus een must, die de lijst met verschillende pagina’s van uw website zou tonen. Een goede navigatie zou gebruikers in staat stellen om uw website beter te verkennen, beter te begrijpen en hen ertoe te verleiden terug te komen en opnieuw te bezoeken.

Inhoud en visuele aspecten

Deze houden zich bezig met het creëren van boeiende, informatieve en heldere inhoud op de website, door de ideale lettertypekeuze te bepalen, zodat deze een passende boodschap aan het publiek overbrengt. Lezers hebben de neiging om die inhoud beter te registreren, die visueel aantrekkelijk is en op een beknopte manier is geschreven. Dit zou ervoor zorgen dat er interesse wordt gewekt in de hoofden van de klanten en hen verleiden om zaken te doen met de organisatie.

Merkuniformiteit

Het merk onderscheidt de ene organisatie van de andere en wordt meestal geïdentificeerd door middel van een logo. Dus als het bedrijf zijn unieke logo gebruikt om met het publiek te communiceren via het gedrukte materiaal, moeten ze ervoor zorgen dat het logo strategisch op de website wordt geplaatst om direct contact te maken met het publiek. Dit helpt bij het handhaven van merkuniformiteit.

Klantbinding

Klanten raken alleen betrokken bij de website van een bedrijf als de webpagina’s een lay-out hebben die hen verleidt. Ze moeten aantrekkelijk genoeg zijn, met de juiste mix van inhoud en afbeeldingen om zich in de hoofden van de klanten te positioneren.

Bedrijfsgroei door webontwikkeling

Webontwikkeling, zoals de term suggereert, houdt zich bezig met het ontwikkelen van een website voor internet. Het takenpakket dat bij webontwikkeling hoort, omvat webengineering, webdesign, webcontentontwikkeling, client-side/server-side scripting, webserver, configuratie van netwerkbeveiliging en ontwikkeling van e-commerce.

De populariteit van webontwikkeling is de laatste tijd met grote sprongen gegroeid, omdat mensen uren op internet doorbrengen voor onderzoek voordat ze een aankoop doen.

Webontwikkeling kan op de volgende manieren leiden tot de groei van een bedrijf:

Biedt 24/7 toegankelijkheid voor zijn bezoekers

Met de komst van internet is de trend dat mensen fysiek naar een winkel gaan om nieuwe producten en diensten te bekijken, op de achtergrond geraakt. Ze geven er de voorkeur aan om in het comfort van hun huis te zijn en verschillende websites te bekijken om te onderzoeken wat ze kunnen kopen. Een goede ontwikkeling van een website stelt een organisatie dus in staat klanten te verleiden om online een aankoop te doen en zo tot de groei van het bedrijf te leiden.

Gemak

Een goed ontwikkelde website biedt klanten veel gemak, omdat ze hun behoeften kunnen bekijken wanneer ze maar willen door de website van het bedrijf te bezoeken. Ze hoeven niet naar een fysieke locatie te gaan terwijl ze alle informatie binnen handbereik hebben. In dit geval speelt mond-tot-mondreclame van de ene klant naar de andere een cruciale rol bij het aanzienlijk verbeteren van de activiteiten van een bedrijf.

Helpt bij het uitvoeren van marketing wereldwijd

Bedrijven kunnen profiteren van het bereiken van klanten over de hele wereld via hun online bedrijf; daarmee hun klantenbestand vergroten, wat op zijn beurt leidt tot de groei en uitbreiding van het bedrijf.

Bron: Andy Weil