Dit artikel is bedoeld als een handleiding voor webmasters die automatisch bijgewerkte inhoud op hun website willen weergeven in de vorm van RSS-feeds. In dit artikel bespreek ik de eenvoudigste methode om javascript te implementeren voor het weergeven van RSS op websites om extra dynamische inhoud te creëren. Hiermee kunt u koppen van gesyndiceerde inhoud op internet op uw website weergeven.

RSS naar Javascript.

Veruit de gemakkelijkste methode is om client-side javascript te gebruiken om de koppen op uw site te ontleden en weer te geven. Om dit te bereiken hoeft u alleen maar wat HTML- of javascript-code te knippen en te plakken in de webpagina waar u de koppen van de RSS-feed wilt weergeven.

Om dit te bereiken zijn er verschillende sites die een gratis service aanbieden waarmee u een paar opties kunt selecteren om uw feedbron te kiezen en opmaakparameters weer te geven. U krijgt dan een javascript-code te zien die u kunt knippen en in uw website kunt plakken.

Voordat ik u het adres geef van de sites die deze service gratis aanbieden, zijn er een paar punten die ik met u moet verduidelijken. Hoewel u uw doel om dynamische inhoud op uw site weer te geven binnen een paar minuten zult bereiken, zijn er enkele nadelen aan deze methode.

Javascript is niet zoekmachine vriendelijk.

Zoals je misschien al weet, is javascript niet zichtbaar voor spiders van zoekmachines. Ze zullen de RSS-feed die u op uw site hebt geparseerd niet zien en dit zal u dus niet ten goede komen als u dit doet om uw positie in de zoekmachines te verbeteren.

U gebruikt een dienst van een derde partij.

Het tweede potentiële nadeel is dat hoewel het javascript op uw site staat, u in feite een script op een andere server aanroept. Dit kan leiden tot een aantal potentiële problemen. Als de server bezet is, zal het langer duren voordat de nieuwsfeed op uw site wordt weergegeven. Het andere punt is dat als de server van derden uitvalt of helemaal verdwijnt, uw feed helemaal niet wordt weergegeven.

Samengevat zijn er een paar nadelen, maar als je niet codeert en snel wat feeds op je site wilt, dan is dit de juiste keuze. Ok, dus nu begrijp je wat hier bij betrokken is, de links naar de sites die de gratis RSS-naar-javascript-service bieden. Het enige wat u hoeft te doen is de instructies ter plaatse te volgen.

  • Feed2JS [http://jade.mcli.dist.maricopa.edu/feed/index.php?s=build]
  • RSS2HTML
  • RSS-naar-Javascript [http://www.rss-to-javascript.com/p/138.html]
  • FeedSweep
  • RSS Xpress Lite

Bron: Allan Burns