Durfkapitaal is de brandstof, en vaak de ontbrandende vonk, van veel jonge ondernemingen. Helaas vinden nieuwe ondernemers het moeilijk om contact te leggen met durfkapitaalbedrijven en veel bedrijven zien nooit mooie kansen die opvlammen voordat ze financiering aantrekken. Effectieve copywriting kan de sleutel zijn om deze gemiste kansen op te lossen.

Getarget durfkapitaal

Fijn geschreven webteksten en ervaren zoekwoordonderzoek trekken beroemde zoekmachines aan, motiveert klanten en dwingt tot actie. Als u een ondernemer bent met een hot idee, maar niet genoeg kapitaal om het tot zijn volle potentieel te brengen, moeten engelen en durfkapitalisten deel uitmaken van uw doelmarkt in uw marketingplan.

Zoekwoordonderzoek

Begin met goed zoekwoordonderzoek en analyseer waar u op zoek bent naar waar durfkapitalisten naar op zoek zijn: markten, voordelen, ideeën en trends. Maak vervolgens een SEO-plan om vector interessant te maken voor uw project of bedrijf.

Markeer synergieën

Niemand zal bedrijven en technologieën kennen die natuurlijke componenten van uw waardeketen zijn. Deze worden krachtige synergieën wanneer twee of meer van deze kansen zich in de portefeuille van één belegger bevinden. Zorg ervoor dat uw webkopie en marketingmateriaal deze verbanden en mogelijkheden duidelijk aantonen.

Focus op voordelen

Net als klanten zijn ze op zoek naar voordelen en moeten ze emotioneel worden geïnspireerd tot actie. Een professionele copywriter kan je helpen dit resultaat te bereiken op je website, in je e-mails, op je visitekaartje en zelfs in je pitch.

Emotioneel worden

Onthoud wat de durfkapitalist tot actie drijft: grote markten, slimme teams en een gepassioneerd inferno. Dit zijn allemaal eigenschappen die een goede copywriter uw marketing tot leven kan brengen.

Richt je op slimme ondernemers

Deze moeilijkheid om verbinding te maken is niet beperkt tot ondernemers die kapitaal proberen aan te trekken. In feite kan het probleem van investeerders die proberen de juiste ideeën, kwaliteitsteams en aantrekkelijke deals te vinden om hun doelen te bereiken, acuter zijn.

Websites met durfkapitaal benadrukken doorgaans successen uit het verleden, huidige portfolio’s en partnerprofielen, maar doen weinig om gerichte nieuwe kansen aan te trekken.

Een topcopywriter kan een zoekmachinestrategie en -ervaring ontwerpen die op efficiënte wijze de soorten ondernemers en ideeën die u wilt financieren, zal aantrekken, segmenteren en betrekken.

Schrijf voor de verkoop

Zoals bij elk marketing- of copywritingproject, vergeet niet te schrijven voor de verkoop. Hoop en kansen gaan nog steeds in de wind voorbij als je niet om een ​​gesprek vraagt.

Bron: Bill Rice