SMM en zoek machine optimalisatie krijgen meestal een aparte ruimte in de digitale marketingarena.

En, heel redelijk, ze zijn de twee meest bepalende factoren op het gebied van online marketing.

Maar wat we niet begrijpen, is waarom veel bedrijven social media marketing niet erkennen als een van de meest invloedrijke bondgenoten van SEO.

Zijn we van plan te zeggen dat sociale media uw positie in zoekmachines direct stimuleren?

Het simpele antwoord zou NEE kunnen zijn!

U moet erkennen dat sociale statistieken zoals Facebook-likes en Twitter-volgers wijzen op sociale profielautoriteit, maar geen hand hebben in het direct omschrijven van de rankings van zoekmachines.

Ons duidelijke antwoord is zeker verwarrend. We zijn er echter volledig van overtuigd dat SEO en smo krachtige medewerkers zijn wiens associatie moet worden benut voor succes op het gebied van digitale marketing.

Laten we dieper graven en uitdrukken hoe SMM uw SEO-strategie kan verdienen en rechtvaardigen.

De relatie tussen sociale statistieken en SEO

Laten we aannemen dat er in het verleden experimenten zijn uitgevoerd die het gebruik van sociale-mediastatistieken, zoals sociale vermeldingen en betrokkenheidsniveau voor rankings in zoekmachines, hebben bepaald.

Maar vanwege de onvoorspelbare en onstabiele aard van smo en de zwakke signalen die worden gegenereerd, hebben professionals de pogingen mogelijk laten vallen.

Dit werd in 2014 goed uitgewerkt door Matt Cutts in een video van Webmasters. Hij was toen het hoofd van het webspamteam van Google en hij onthulde dat sociale media onvolledige signalen gaven.

Ook kunnen algoritmen van zoekmachines de betrouwbaarheid en autoriteit van de smo-berichten en het profiel niet vaststellen.

Is er echter een indirecte manier waarop sociale media de rankings van zoekmachines beïnvloeden?

En dit werd verfraaid in de Cutt’s video zelf.

Hij zei dat Google alle sociale-mediawebsites behandelt zoals elke andere website op internet, wat betekent dat voor Facebook, Twitter enzovoort dezelfde regels gelden als voor andere websites.

Voordelen van sociale media voor bedrijven

Een koppelbare kans

Aangezien de meeste sociale media bestaan ​​uit links naar andere websites, kunnen site-eigenaren en makers van inhoud deze gebruiken om hun inhoud te promoten.

U kunt een bepaalde combinatie van organische en betaalde promotiestrategieën gebruiken om uw doelgroep te maximaliseren.

Hier is hoe dit gebeurt-

Terwijl u sociale media gebruikt, is het mogelijk dat sommige artikelen u ontelbare keren hebben beïnvloed.

De indruk die een artikel maakt, zie je terug in de dingen die je deelt en communiceert op social media. Je zou de informatie uit het artikel vaak in je andere werken kunnen gebruiken, waarbij je het bronartikel een referentie geeft.

Begrijp dat mensen zich pas ergens mee kunnen identificeren als ze er iets van weten. Sociale media bieden makers van inhoud de perfecte gelegenheid om het publiek aan te sporen en linkwaardige inhoud te delen.

U zult misschien toegeven dat SMM aandacht heeft besteed aan veel websites en personen die voorheen niet bekend waren. Merkvermeldingen maken

Stel nu dat iemand of iets (merk, product, dienst, individu, bedrijf, etc.) dat nog niet door Google is geïdentificeerd, plotseling veel opmerkingen online opmerkt. In dat geval zal het Google beïnvloeden om ze te categoriseren als een “entiteit”.

Dit zijn enkele unieke omstandigheden die uw positie in de zoekmachines kunnen verbeteren. Dit is gebonden aan de context waarin je wordt genoemd of hoe mensen online over je praten.

Begrijp dat je niet wordt beoordeeld op hoe hoog je scoort voor een ding, maar op wat je als entiteit inhoudt.

Dus uw website krijgt misschien op dit moment geen vermelding voor een specifiek ding, maar gezien het aantal mensen dat u vertrouwen, kunnen ze uw bedrijf voor dat specifieke stuk gaan herkennen.

Dit wordt de kracht van positieve vermeldingen genoemd.

Desalniettemin moet je ervoor zorgen dat positieve vermeldingen niet alleen op sociale media staan, maar op alle openbare fora.

U kunt uw merkmarketing stimuleren met uw echte doelgroep en positieve bekrachtiging en communicatie op sociale media inspireren.

Sociale media voor zoekopdrachten

Je kunt het feit niet missen dat mensen sociale media gebruiken om naar een bepaald product of merk te zoeken, en je doelgroep is gewoon niet beperkt tot Google of Bing.

Terwijl u Twitter exploiteert, zult u zich realiseren dat het socialemediakanaal met zijn trends, hashtags, inzichten en andere hulpmiddelen u een perfecte gelegenheid biedt om samen te werken met potentiële klanten, waardoor uw inhoud zichtbaar wordt voor de gebruikers.

Op Pinterest en Instagram vind je vergelijkbare reacties.

Als iemand meer wil weten over uw bedrijf, zal hij/zij waarschijnlijk uw aanwezigheid op Facebook, Instagram en Twitter-kanalen vaststellen. Zoek snel en beslis of hij/zij met uw bedrijf wil omgaan of niet.

In 2016 had Mark Zuckerberg gezegd: “Nu doen mensen meer dan 2 miljard zoekopdrachten per dag tussen het opzoeken van mensen, bedrijven en andere dingen waar ze om geven.” – bron Techcrunch.

Facebook had zich eerder teruggetrokken op een semantische grafiekzoekmachine en lanceerde een echte zoekactie op trefwoord, die in meer zoekopdrachten voor mediakanaal terechtkwam.

Twitter is sinds het begin de belangrijkste bestemming geweest voor de bevolking om massaal te zoeken naar zoekopdrachten, vooral in het geval van groot wereldwijd nieuws. Het zoeken naar volledige berichten leek voor Facebook te hebben gewerkt en het aantal zoekopdrachten te hebben versneld.

Het idee van SEO veranderen

We hebben de fase bereikt waarin SEO niet alleen gecentreerd is tot Google-optimalisatie. We moeten ons realiseren dat zoekmachineoptimalisatie zich uitbreidt en convergeert op smo.

Ook als Google onduidelijk is geweest over zijn standpunt, is Bing daarentegen behoorlijk positief geweest in het opnemen van sociale statistieken in zijn algoritmen voor zoekmachines.

U bent het er misschien wel mee eens dat het publiek dat de bedrijfswebsite bereikt, op de loer via digitale mediakanalen, al in zeer pragmatische zin met het bedrijf heeft gecommuniceerd.

Digitale media geven gebruikers ook de mogelijkheid om krachtiger en overtuigender te communiceren. Het zal dus alleen maar effectief zijn om uw sociale- en mediacapaciteiten te verbreden en naamsbekendheid en groei uit te lokken.

Helaas! Omdat het bij internet draait om het opbouwen van relaties, het aanmoedigen van een publiek en het delen van ideeën, helpen we je dit met passie uit te drukken.

Huur een digitaal marketingbureau in Chandigarh in om uw merkautoriteit op de belangrijkste sociale mediakanalen op te bouwen met zeer relevante, boeiende, goed onderbouwde en unieke inhoud.

Bron: Akshay Puri