Sociale media hebben het potentieel om dramatische verbeteringen in uw SEO-inspanningen teweeg te brengen. Het is echter belangrijk om te begrijpen hoe activiteiten op sociale kanalen van invloed kunnen zijn op uw ranking. Zoekmachines gebruiken links die worden gedeeld op Facebook, YouTube, Twitter, enz. als rangschikkingssignaal. Een belangrijk ding om op dit punt te overwegen, is dat sociale media geen directe rankingfactor zijn.

Steeds meer mensen voeren steeds meer van hun dagelijkse communicatie op internet uit, met name sociale media, een geweldige manier om informatie te delen en te verkrijgen. Mensen houden ervan om interessante inhoud op sociale media te consumeren. Als je geweldige inhoud maakt en deze deelt op relevante sociale platforms, wordt deze waarschijnlijk populair. Als gevolg hiervan zullen uw rankings een boost ervaren. Hieronder volgen 3 manieren waarop sociale media u kunnen helpen bij uw SEO-inspanningen:

1. Genereer links

Allereerst moet u deelbare en boeiende inhoud maken en plaatsen op platforms die relevant zijn voor uw branche. Hoe meer delen u genereert op sociale media, hoe groter de kans dat mensen uw inhoud zien en ernaar linken. Enkele jaren geleden namen marketeers het als vanzelfsprekend aan dat Facebook-aandelen een geweldig ranking-signaal waren en daarom legden ze veel nadruk op het genereren van steeds meer aandelen. Het was niet echt het aantal shares dat zoekmachines als indirecte rankingfactor namen, maar de links die Facebook-shares kunnen genereren. Dat betekent dat u zich moet concentreren op het maken van inhoud van hoge kwaliteit en deze moet delen op Facebook, Pinterest, Twitter, enz. om links van andere websites te krijgen.

2. Bouw aanwezigheid op

In de huidige competitieve omgeving is het van cruciaal belang om niet alleen geweldige producten te produceren, maar deze ook op een effectieve manier op de markt te brengen. Als business manager moet je proactief blijven en je publiek bereiken, waar ook ter wereld. Je kunt geen betere plek vinden dan Facebook waar je de kans krijgt om contact te maken met 2 miljard actieve gebruikers. Bouw uw publiek op via social media marketing en win het vertrouwen van klanten. Sociale media helpen u uw merk te promoten en onder de aandacht te brengen van potentiële klanten die u anders niet zouden hebben gevonden. Zodra u meer klikken in Google verdient van een snel groeiend publiek, wordt u hoger gerangschikt.

3. Maak goed gebruik van YouTube

We weten dat YouTube de op één na meest gezochte zoekmachine is waar mensen tal van ongelooflijke inhoud en oplossingen voor hun problemen kunnen vinden. Bij correct gebruik kan YouTube-marketing een positieve invloed hebben op uw SEO-prestaties. Als je verleidelijke inhoud maakt om je merk te promoten, kan dit leiden tot meer links, net als Facebook. Video’s kunnen organisch gerangschikt worden in de zoekresultaten. De beste techniek is om instructievideo’s te maken die uw publiek kunnen helpen bij het oplossen van problemen.

Google+ is ook een zeer handig platform waar berichten vrijwel direct worden gerangschikt. Mensen die zijn ingelogd op Google+ ontvangen gepersonaliseerde Google-resultaten.

Om echt een verschil te maken voor uw bestaande ranking in SERP’s, moet u een degelijke marketingstrategie voor sociale media creëren terwijl u zich concentreert op het creëren van geweldige inhoud.

Bron: Tridipta Ghosh