Een systematische aanpak is vereist voor het ontwerpen van een perfecte website voor SEO. Er zijn een paar punten van belang vanuit SEO-perspectief die in gedachten moeten worden gehouden voordat u een SEO-vriendelijke website ontwerpt.

Zoekwoordonderzoek

Een effectief onderzoek naar trefwoorden moet worden uitgevoerd voordat een zoekmachinevriendelijke website wordt ontworpen. Er zijn verschillende tools voor trefwoordonderzoek beschikbaar. Word Tracker is echter een populaire tool voor trefwoordonderzoek die in staat is om relevante databases te vinden die de aandacht van de websitebezoekers kunnen trekken.

Strategische plaatsing van de zoekwoorden

De plaatsing van de zoekwoorden die zijn onderzocht, wordt als veel moeilijk en complex beschouwd in vergelijking met de moeite die het kost om de juiste zoekwoorden door middel van onderzoek te vinden.

  • Probeer de trefwoorden in de URL te plaatsen en gebruik streepjes ertussen als er meerdere trefwoorden in de URL moeten worden opgenomen.

  • De koppen aan de bovenkant van de pagina en aan het einde van de pagina moeten vetter worden gemaakt voor een goede registratie bij de zoekmachines.

  • De ankertekst voor het beschrijven van de links, domeinnaam en titel en metatags moet ook worden ingesloten met de trefwoorden.

  • Zorg ervoor dat de inhoud van de website gebaseerd is op een thema dat de trefwoorden moet bevatten.

  • Plaats de trefwoorden zo dicht mogelijk bij elkaar en zorg ervoor dat de zinnen gemakkelijk te begrijpen zijn.

  • Zorg voor een goede zoekwoorddichtheid door de hele artikelinhoud.

Plaats meta- en titeltags

Het Meta keyword, Meta description en title tags spelen nog steeds een belangrijke rol bij het bepalen van de webpagina ranking van uw website in de zoekmachines. De title-tags moeten op elk van de webpagina’s worden geplaatst. De metabeschrijvingen moeten ook nauwkeurig zijn.

Inhoud moet regelmatig worden bijgewerkt

De inhoud moet regelmatig worden bijgewerkt om een ​​betere zichtbaarheid te krijgen onder de bezoekers van de site voor de trefwoordgerelateerde artikelen in de zoekmachines.

Verbeter de lengte van de blogpost

Het aantal woorden van de inhoud is uiterst belangrijk om de website SEO-vriendelijker te maken. Het is wenselijk om inhoud van ten minste 250 woorden op elk van de webpagina’s op te nemen om een ​​betere ranking in zoekmachines te bereiken.

Gebruik minder afbeeldingen

Er moet meer aandacht worden besteed aan de grootte en plaatsing van de afbeeldingen op de website. Behalve het logo of specifiek symbool van het bedrijf of merk dienen de teksten uit de buurt van de afbeeldingen te worden gehouden.

Frames moeten worden vermeden

Frames kunnen nuttig zijn om de downloadtijden van de website te verkorten door een pagina op te splitsen in verschillende fragmenten. Echter, het voorkomen dat zoekmachines webpagina’s doorzoeken en de problemen die worden veroorzaakt bij de navigatie zijn enkele van de nadelen van het gebruik van frames.

Backlinks maken

De meeste zoekmachines rangschikken websites op basis van de linkpopulariteit. Backlinks zijn links die zijn gericht op uw website.

  • Waardevolle inkomende links kunnen worden gegenereerd door uw websites op te nemen in relevante portals en directory’s.

  • Nuttige en informatieve links zijn altijd gunstig voor de positie van zoekmachines.

Gevolgtrekking

De bovengenoemde tips moeten worden overwogen voordat u een website voor SEO ontwerpt.

Bron: William Hills