Mobiele apparaten zoals de BlackBerry en Pocket PC worden steeds populairder. Mensen gaan weg van het kantoor, zodat ze productiever kunnen worden.

Naarmate deze trend zich voortzet, wordt het voor de webmaster of het bedrijf nog populairder om een ​​website te hebben die geschikt is voor een mobiel apparaat.

Het is het beste om die internetgebruikers te behouden en misschien zelfs een paar nieuwe te krijgen in het proces. Website’s die speciaal zijn ontworpen voor mobiele apparaten, doen precies dat.

Waarom kunnen mobiele apparaten niet dezelfde website gebruiken als pc’s en mac’s?

De belangrijkste reden is dat de pagina’s veel te groot zijn. De meeste websites zijn gemaakt om bekeken te worden met een resolutie van 1024×768 of minimaal 800×600. Welnu, de BlackBerry 8730e heeft een resolutie van 320×240. Het is hetzelfde als naar een kaart kijken door een gaatje.

Dus wat moet er gebeuren? We moeten de resolutie van de webpagina verlagen. Omdat we niet kunnen verwachten dat 90% van uw gebruikers op pc’s naar een kleine website op hun scherm kijken, moeten we een dubbele site maken.

Er zijn een paar oplossingen, maar de beste is naar mijn mening om het met de hand te doen. Bedenk eerst waarom iemand uw website vanaf een mobiel apparaat zou bekijken? Er zijn een paar hoofdredenen 1. Op zoek naar e-mailadres 2. Op zoek naar telefoonnummer 3. Op zoek naar locatie 4. Ze willen meer weten over uw bedrijf

OKE. Ik loop hier voorop. We moeten dus een tweede website maken voor mobiele gebruikers. De meeste mensen kiezen voor de mobile.yourwebsite.com-aanpak. Ik denk dat het maken van een subdomein waarschijnlijk de beste en snelste manier is om met de situatie om te gaan.

Subdomein voor mobiel maken op Apache Web Server

Als u uw site op een apache-webserver draait, is de kans groot dat deze cpanel heeft en in cpanel een pictogram/tekst voor een subdomein maken. Als dit het geval is, ga daarheen en volg die aanwijzingen. Het zal dan zo een map op uw site maken. http://www.yoursite.com/mobile/ en wanneer gebruikers naar mobile.yoursite.com gaan, wordt de inhoud van de mobiele map weergegeven.

Subdomein voor mobiel maken op IIS-server

Het maken van een subdomein op IIS Server is iets lastiger dan op Apache. Eerst moet je een map maken in de inetpub met de naam mobiel. Vervolgens moet u een nieuwe website toevoegen door met de rechtermuisknop op Deze computer te klikken en naar Beheren te gaan en vervolgens naar Services en vervolgens naar IIS en vervolgens naar Websites. Maak een nieuwe website met de naam Mobiele site en zorg er vervolgens voor dat het tabblad / Home Directory de inhoud van de mobiele map correct weergeeft. Ga vervolgens naar het configuratiescherm en selecteer netwerkapparaten en klik met de rechtermuisknop op uw netwerkverbinding en ga naar eigenschappen. Klik vervolgens op de geavanceerde knop en zorg ervoor dat het tabblad op IP-instellingen staat. Voeg een IP-adres toe (een nieuwe die niet dezelfde is als uw andere site) en sla dat allemaal op.

Nu moet u het inkomende verzoek voor mail.yoursite.com NAT naar dat interne ip-adres. Ik heb misschien een stap of twee overgeslagen, maar ik denk dat ik dat allemaal heb gedekt. Als u vragen heeft, kunt u gewoon Google “Subdomein instellen IIS-zelfstudie”

Nu terug naar waar we het eerder over hadden, een paar pagina’s maken speciaal voor de browsers van mobiele apparaten. U moet minimaal 4 verschillende pagina’s maken

* E-maillijst

* Telefoonboek

* Plaats

* Wat betreft

Als uw organisatie niet zo groot is, kunt u waarschijnlijk de e-mail / telefoonlijst comprimeren tot 1 contactpagina.

Deze pagina’s moeten minimaal zijn. Minimale tekst, minimale tabellen, minimale afbeeldingen enz. Ook GEEN FRAMES, GEEN JAVASCRIPT en GEEN FLASH omdat de meeste browsers van mobiele apparaten deze niet kunnen lezen.

Ervan uitgaande dat alles niet goed is gegaan, zou je een mobielvriendelijke website moeten hebben die door elke gebruiker overal kan worden bekeken. Zorg ervoor dat u een link op uw hoofdpagina plaatst die naar de mobiele pagina linkt, en geef deze ook aan uw klanten.

Bron: Mike Koenig