Hoe kies je een SEO-vriendelijk domein?

Hoe maak je de juiste keuze als je besluit een domeinnaam te kopen? Een domein is de virtuele identiteit van een bedrijf en een van de basisparameters die moeten worden gedefinieerd bij het maken van een website. Bij het kopen van een domeinnaam is het belangrijk om de juiste keuze te maken in SEO-zin, omdat dit zeker invloed zal hebben op het algehele websitesucces.

Het domein maakt het mogelijk om de identiteit voor uw website te creëren. Het zorgt voor gemakkelijk zoeken – gemakkelijk vinden van uw website. Het maakt het mogelijk om uw website te verbinden met het bedrijfsleven. Een geschikt domein is van onschatbare waarde voor het succes van het websitebedrijf, omdat de domeinnaam de positie van de website in bestaande en populaire zoekmachines zal beïnvloeden.

Om het succes van een website te garanderen, is het goed om in ieder geval de volgende drie basisregels in gedachten te houden:

1) Houd het kort – de domeinnaam moet kort en eenvoudig zijn, zodat gebruikers deze gemakkelijk kunnen onthouden en typen. Het is goed als de domeinnaam varieert van ongeveer 10 tot maximaal 67 symbolen. De naam kan letters, cijfers en koppeltekens bevatten.

2) Houd het duidelijk – gebruik geen koppeltekens als dat niet nodig is, omdat het de domeinnaam zowel visueel als wanneer het aan iemand vertelt ingewikkelder wordt.

3) Wees anders – probeer een unieke domeinnaam te creëren die gebruikers met u zullen verbinden. Het kiezen van een bedrijfsnaam kan een goede keuze zijn. Voorbeeld: fastfood.com is niet hetzelfde als bestone.com.

We moeten diep nadenken als we eenmaal een domeinnaam kopen. Over het algemeen bestaat een domeinnaam uit ongeveer 7 symbolen (letters, cijfers en koppeltekens). Een domeinnaam is een taalkundig ontwerp volgens Christopher Johnson van Smashing Magazine. Een goede naam is belangrijk bij het ontwerpen van een website. De naam speelt een belangrijke rol wanneer mensen een specifieke website ontdekken, onthouden of zoeken. De naam bepaalt ook het brandingproces van de website nog voordat de eerste gebruikers deze bezoeken. Dit is de reden waarom de keuze voor een domeinnaam strategie, verbeeldingskracht en het vermogen tot taalkundig ontwerp vereist, legt Johnson uit.

Het andere belangrijke punt is TTL. U kunt er beter voor kiezen om uw domein TTL ‘.com’ en ‘co.UK’ te selecteren als u uw bedrijf in het VK heeft. U kunt een van hen selecteren als hoofdwebsite van uw bedrijf. Op deze manier kunt u de meest bekende TTL’s (.com) en uw lokale TTL (.co.UK) gebruiken.

Bron: Yasin Kara