Wilt u de conversieratio van uw site verhogen? Als slimme marketeers moet u zich bewust zijn van het belang van een effectief website-ontwerp dat kan helpen om het verschil te maken. Voor elk merk om de algehele conversieratio’s te verhogen, is het bereiken van de doelgroep het belangrijkste onderdeel. Daarnaast is het cruciaal om ervoor te zorgen dat uw site er aantrekkelijk genoeg uitziet om de inkomende bezoekers aan te trekken en hen te helpen productief te converteren.

Als u zich onder alle gegeven omstandigheden afvraagt ​​wat u zou kunnen helpen bij het converteren, is het verbeteren van het website-ontwerp uw antwoord. Het website-ontwerp van uw online merk is een essentiële conversiefactor. Als u niet het gewenste rendement krijgt, heeft u mogelijk een realiteitscheck nodig. Helaas richten de meeste webontwerpers zich meer op de interne aspecten van het bedrijf dan op de kernprincipes die van invloed zijn op de algehele conversies. Ze hebben de neiging om de essentiële onderdelen van het aantrekken van bezoekers, het contact met hen en het behouden van bezoekers om door te gaan met effectieve conversies, over het hoofd te zien.

Om al deze kernfuncties te introduceren, is het ontwerp van de website van het grootste belang. Het verkennen van webdesign kan helpen bij het vinden van hoe u de conversieratio’s kunt verhogen. In dit artikel helpen we je hier inzicht in te krijgen!

Effectieve tips voor webdesign om de conversieratio’s te verhogen

Als u ernaar uitkijkt om de conversieratio’s op de meest moeiteloze manier te verhogen, kan het veel helpen om vooruit te streven naar het verbeteren van het website-ontwerp. Hier zijn enkele professionele tips:

  • Streef naar minimalisme: Heb je ooit een professionele site van hoge kwaliteit bekeken? De taal en toon van de site blijven het eenvoudigst, zodat iedereen het kan begrijpen. Als zodanig is het gesprek meestal ook het kortst. Wilt u niet dezelfde kenmerken toepassen in uw professionele website-ontwerp?

Door te werken aan het concept van eenvoudige, minimalistische ontwerpprincipes, kunt u de doelgroep op meerdere manieren aantrekken. Probeer je alleen te concentreren op de essentiële onderdelen van je site en deze zo veel mogelijk op te ruimen. Probeer overtollige witruimte te verwijderen die de aandacht van de bezoeker zou kunnen afleiden. Houd er rekening mee dat het ontwerpen van een aantrekkelijke website niet luxueus is, maar functioneel!

  • Responsief ontwerp is de sleutel: High-end website design is in het huidige tijdperk synoniem met responsive design. Uit een recent onderzoek is gebleken dat een meerderheid van de wereldbevolking gebruikmaakt van smartphones en tablets om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van de producten en diensten die door verschillende online platforms worden aangeboden. Een groot percentage van de online kopers heeft de neiging om het afreken- en online betalingsproces te voltooien via de draagbare apparaten.

Gezien de hoge eisen om aan de specifieke behoeften van de smartphone- en tabletgebruikers te voldoen, is het voor de website-ontwerpers absoluut noodzakelijk om de responsieve ontwerpconcepten in het respectieve webontwerpproces te implementeren. Door de nieuwste UX-ontwerpprincipes te gebruiken, kunnen de website-ontwerpers een boost geven aan de algehele verkoop door de site op een responsieve manier te ontwerpen.

  • Versnel de laadsnelheid: Ooit gedacht dat u als eindgebruiker op een website zou surfen? Zou je ooit nog een site bezoeken als de laadsnelheid te laag is? De laadtijd van pagina’s is inderdaad een belangrijk aspect van de gebruikerservaring. Volgens een recent rapport is gebleken dat ongeveer 47 procent van de klanten verwacht dat een webpagina binnen 2 seconden of minder wordt geladen. Naast het verhogen van de algehele conversieratio’s, is de laadtijd van de pagina ook een belangrijke factor als het gaat om het rangschikken van zoekmachines.

Er zijn verschillende manieren om aan te geven of de site in een gestaag tempo wordt geladen of niet. Factoren zoals het laden van pictogrammen, het laden van de actieve animaties, het laden van de voortgangsbalk en meer spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de ervaring van de eindgebruikers. Blijkbaar is gebleken dat snel laden de neiging heeft om meer klanten te behouden en te helpen bij het geleidelijk verbeteren van de conversieratio. Als zodanig moeten de webontwerpers ernaar streven de laadsnelheid van de pagina te versnellen.

  • Markeer de oproep tot acties: U runt een website omdat u de gewenste verkopen wilt realiseren. U wilt ook dat de lezers regelmatig toegang hebben tot de inhoud die op de site beschikbaar is en deze doornemen. Hoe is dit mogelijk? Heeft u zich ooit het belang gerealiseerd van goede call-to-actions (CTA’s) op uw site? Bij voorkeur moet elke pagina op uw site een geldige CTA hebben die gemakkelijk zichtbaar is voor de bezoekers. Of u de CTA nu in de vorm van een knop of een pictogram plaatst, deze moet strategisch op uw site worden geplaatst.

Wanneer de respectievelijke call-to-action op de gewenste positie op uw site wordt geplaatst, kan iedereen op de pagina deze zien zonder naar beneden te scrollen of de hele site te beslaan. Zoek daarom naar een manier om uw CTA vriendelijker en pakkender te maken in plaats van bevelend te zijn. In plaats van te gaan voor “bestel nu”, kunt u gebruik maken van “klik hier om uw bestellingen te plaatsen”. U kunt ook proberen heldere kleuren en lettertypen te gebruiken om de CTA zeer aantrekkelijk en aantrekkelijk te maken.

  • Markeer het belang van eerste indrukken: Het valt niet te ontkennen dat esthetiek uw website-ontwerp maakt. In het gegeven aspect zijn de eerste indrukken van groot belang om maximale conversies voor de producten en services van uw site te garanderen. Naar verluidt heb je ongeveer 50 milliseconden om de beste eerste indruk te maken op de hoofden van de online bezoekers. Afbeeldingen van hoge kwaliteit, de juiste structurering, boeiende beelden en een overzichtelijke, overzichtelijke lay-out kunnen u helpen om de nieuwe bezoekers betrokken te houden.

Verbeterde esthetiek is de eerste stap om te bepalen hoe de eindgebruikers uw algehele bedrijf zullen zien. Uiteindelijk zou je willen dat de esthetische waarde van je site een weerspiegeling is van de beste waarden en eigenschappen van het merk.

Eindnotities

De meeste eigenaren van online bedrijven geven een fortuin uit om de doelgroep naar de site te halen, maar slechts weinigen gaan door met effectieve klantenbinding en -behoud. Streef naar het verbeteren van het website-ontwerp van uw site om de conversieratio’s effectief te verhogen! Een betrouwbaar webdesignbedrijf kan je misschien helpen!

Bron: Tushar Vijay