Het is de vraag die elke nieuwe online ondernemer en elke doorgewinterde online ondernemer stelt, “Hoe genereer ik meer verkeer naar mijn website?”. Maar je wilt niet alleen verkeer. U wilt meer webverkeer krijgen dat gericht is en meer wil dan uw gratis spullen. U wilt de aandacht trekken van mensen die echt willen wat u aanbiedt en zullen kopen wat u aanbiedt.

Plan de juiste inhoud

Controleer welke inhoud het populairst is op uw website. Het maakt meer van dat soort inhoud. Als u tot nu toe niet veel inhoud heeft, bestudeer dan het inhoudsmateriaal dat uw publiek van uw concurrentie bekijkt en maak vergelijkbare inhoud. Kopieer niet, maar lever het soort inhoud aan uw publiek dat ze willen.

Leer zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is belangrijk om te leren als het gaat om meer verkeer naar uw website. Hiermee kunnen potentiële klanten uw website vinden door gebruik te maken van de zoekmachines. Als u bijvoorbeeld trefwoorden gebruikt in koppen, ankertekst, titels, onderwerpregels, metabeschrijvingen en alt-tekst voor afbeeldingen die betrekking hebben op uw inhoud, komt u verder omhoog in de zoekresultaten van de zoekmachine.

Adverteer uw inhoud

Net zoals u reclame zou maken voor een van uw meest waardevolle producten of diensten, moet u uw inhoud promoten. Het goede nieuws is dat het gebruiken van betaald verkeer naar uw website niet duur hoeft te zijn. Facebook-advertenties maken het bijvoorbeeld mogelijk om op een zeer kosteneffectieve manier direct uw doelgroep te targeten.

Creëer gerichte freebies

Creëer gratis aanbiedingen die zijn gericht op een behoefte van uw publiek. Als je één probleem voor hen kunt oplossen, maak dan die freebie. Bied dan die freebie aan in ruil voor het e-mailadres van een prospect. Als je hun e-mailadres hebt, kun je ze wanneer je maar wilt een bericht sturen met links naar je website.

Gebruik verschillende soorten inhoud

Gebruik niet alleen geschreven tekst voor op je website. Zoekmachines houden van een mix van inhoud. Mix het door elkaar en gebruik tekst, illustraties of foto’s, online video en audio om de manier waarop je informatie aan je publiek geeft compleet te maken.

Facebook-groepen

Een Facebook-groep is in wezen een gemeenschap waar mensen met dezelfde interesses met u en met elkaar kunnen communiceren. Facebook-groepen zorgen voor meer websiteverkeer, want zodra u vertrouwen wint, vrienden maakt en volgers krijgt, kunt u uw bedrijf effectief promoten in deze groepen.

Bestudeer uw analyses

De analyses die u van uw website kunt verzamelen, zijn erg belangrijk, omdat het u kan vertellen welke inhoud verkeer naar uw website trekt, zodat u weet waar u meer van kunt maken.

Bron: Jon Allo