Als u er zeker van wilt zijn dat u uw SEO-resultaten behoudt en uw positie in de zoekmachines behoudt, kunt u beter letten op de laatste updates van de grootste zoekmachine; Googlen. Hieronder vindt u enkele redenen waarom Mobile First Indexing uw pagina kan beïnvloeden.

Problemen met mobiel gebruiksgemak op uw site

Als uw site mobiele bruikbaarheidsproblemen heeft en het moeilijk is om op tablets of telefoons te navigeren, zal dit uw positie in de zoekmachines schaden. je moet ervoor zorgen dat de links en knoppen niet te dicht bij elkaar staan ​​en dat de tekst op elk scherm leesbaar is. De kans is groot dat – als u een oudere sjabloon gebruikt – dit een probleem zal zijn. Misschien wilt u een responsief thema, maar dit is niet genoeg.

Mobiele snelheidstest

Als u er zeker van bent dat uw site goed presteert op mobiele schermen en uw bezoekers de best mogelijke gebruikerservaring biedt, is het belangrijk dat u de snelheid test. De meeste sites, zoals Google Page Speed ​​Checker en Pingdom Tools, vertellen je over de paginasnelheid op desktop en mobiele apparaten. Alles onder de drie seconden is goed, maar alles langer dan zes seconden zal uw positie in zoekmachines gewoon verpesten.

Google Paginascore

Je zult ook naar je paginakwaliteit en prestatiescore moeten kijken. Log in op uw Google Webmaster Tools-account en zoek naar problemen. Als er geen zijn, kunt u nog steeds verbeteringen aanbrengen, vooral als uw site langzaam laadt. Houd rekening met de herkomst van het verkeer. Als je een internationaal publiek hebt, kun je misschien beter een CDN-service gebruiken. CDN staat voor Content Distribution Network. Als uw host zich bijvoorbeeld in Austin, Texas bevindt, en alle servers zijn daar, en uw verkeer komt uit Europa, duurt het even voordat de server reageert. Een CDN-service kan dit probleem oplossen.

Hoe u uw site kunt bijwerken

Het is belangrijk dat u uw website up-to-date houdt en de laadtijd regelmatig controleert, vooral na het installeren van nieuwe plug-ins of widgets. Overstappen op een lichter thema is echter een andere optie die heel goed kan werken. In plaats van duizenden te betalen aan een webdesigner om een ​​nieuwe site te maken, kunt u gewoon plug-ins voor snelheidsoptimalisatie toevoegen of de instellingen handmatig wijzigen. Door een nieuwe installatie te krijgen, is het probleem waarschijnlijk opgelost. U kunt ook een voor mobiel geoptimaliseerde site krijgen die is ontwikkeld door LMNts Marketing.

De mobiele prestaties van uw website zijn belangrijk. Zorg ervoor dat u uw rankings en uw paginasnelheid controleert om het verkeer te laten stromen.

Bron: Laura Wolf