Zelfs als ze er misschien toch gebruik van maken, hebben veel webmasters de neiging om SEO-copywritingservices te beschouwen als gemakzuchtig. Maar professionele copywriting is je eigenlijk zoveel meer waard, vooral als het goed wordt afgehandeld. Dus hoe belangrijk zijn die diensten eigenlijk?

Geoptimaliseerde kopie: veel waard

Om de echte waarde van SEO-kopie te waarderen, moet u er rekening mee houden hoe u ervan kunt profiteren. Er zijn in principe twee dingen die u uit geoptimaliseerde inhoud kunt halen: verbeterde rankings in zoekmachines en meer verkeer. Met een professioneel copywritingbedrijf krijgt u zowel schoppen als een toename in conversie om op te starten.

Betere rankings bij de zoekmachines komen van de optimalisatie die binnen het artikel zelf wordt gedaan. Dat betekent zaken als zoekwoorddichtheden en contextuele links, die allemaal deel uitmaken van de gebruikelijke SEO. Maar zoekmachines zijn altijd op zoek naar een bepaald percentage – een magisch getal, zo je wilt – voor zo’n optimalisatie. Dat is waar copywritingdiensten van pas kunnen komen.

Bedrijven die deze diensten aanbieden, zijn meestal diep verankerd in de SEO-industrie. Dat betekent dat ze op de hoogte zijn van de nieuwste trends in zoekmachines en op de hoogte zijn van de meeste wijzigingen in de rangschikkingsalgoritmen die door zoekmachines worden gebruikt. Ze kennen alle optimale aantallen en hoeveelheden zodat u de meeste aandacht van de zoekmachines krijgt zonder enige boete te krijgen voor SEO-misbruik.

Hand in hand met uw verbetering van de zoekmachines is de toename van het verkeer naar uw site. Dit is een natuurlijke volgende stap, omdat, omdat uw link beter wordt gepositioneerd bij zoekopdrachten op het web, meer mensen waarschijnlijk op uw links klikken en uw site bezoeken. Dit is nog een ander voordeel van een goede kopie, en iets dat u in grotere hoeveelheden kunt krijgen als u professionele SEO-copywritingservices voor uw site krijgt.

Kopie die converteert: onbetaalbaar

Maar zelfs na een goede positie in de zoekresultaten en het aantrekken van een hoop nieuwe bezoekers, ben je nog steeds niet klaar met de strijd. U heeft misschien duizenden bezoekers per dag op uw pagina, maar dat is niet veel waard als geen van hen uw product koopt of zich registreert. Er moet die laatste stap zijn – conversie – waarbij u uw sitebezoekers omzet in verkopen of aanmeldingen.

De meeste webmasters die aan doe-het-zelf copywriting doen, hebben een probleem op dit gebied, simpelweg omdat ze geen copywriters zijn. Elke schrijfstijl zal de zoekmachines bevallen, maar de echte lezers zijn veel kieskeuriger. Tenzij uw exemplaar coherent, boeiend en overtuigend is, zullen ze waarschijnlijk niet op uw links klikken, uw producten kopen of zich aanmelden voor uw lidmaatschappen.

Hier komt de echte waarde van goede SEO-copywritingdiensten naar voren. De mensen achter dergelijke dienstverlenende bedrijven zijn altijd zelf schrijvers en hebben doorgaans veel ervaring met het maken van webteksten. Ze kunnen u inhoud geven die u in de smaak zal vallen bij zowel de zoekmachines als de lezers aan wie u probeert te verkopen.

De volgende keer dat u wat geld uitgeeft voor copywriting-services, bedenk dan hoeveel ze waard zijn. Dat geld is niet alleen een betaling voor een dienst; het is een investering in de toekomst van uw site.

Bron: Sunita Biddu