Met steeds meer potentiële klanten die zich tot internet wenden voor gezondheidsadvies, doktersaanbevelingen en zelfs medische kennis, moet elke arts die zich wil profileren zijn online aanwezigheid vergroten. Met een goed ontworpen en vindingrijke website voor artsen kunnen artsen op allerlei manieren contact opnemen met huidige en toekomstige patiënten. Niet alleen een plaats om de biografie van een arts en praktijkadres en contactgegevens op te sommen, de websites van artsen kunnen patiënten informeren, relaties opbouwen met hun gemeenschappen en hun profiel als medische autoriteit vergroten.

Een praktijk online tot leven brengen

Over het algemeen moet het ontwerp van medische websites gericht zijn op intuïtiviteit, gebruiksgemak en het aantrekken van nieuwe klanten. Een moderne dokterswebsite zou veel meer moeten bieden dan een paar glamourfoto’s van de dokter. Natuurlijk is de biografie van de arts belangrijk, maar dat geldt ook voor zaken als de diensten die de praktijk biedt, de spreekuren, geaccepteerde verzekeringen en eventuele specialisaties waarin de arts bekwaam is. De website kan ook potentiële patiënten de mogelijkheid bieden om te betalen medische rekeningen, het invullen van verzekeringsformulieren voorafgaand aan een bezoek en zelfs om afspraken te maken. Natuurlijk moet de website ook veel foto’s bevatten van de arts, de faciliteit en het personeel.

Een online community cultiveren

De websites van artsen bieden ook een fantastische kans om een ​​patiëntgerichte online gemeenschap te cultiveren. Veel artsen houden bijvoorbeeld een blog bij waar ze op een persoonlijke manier gezondheidsinformatie, onderzoek, advies en praktijkinformatie verspreiden. Door patiënten uit te nodigen om zich op hun blog te abonneren, kunnen artsen een vriendelijke familiepraktijk creëren en een vertrouwen en dialoog tussen patiënten cultiveren.

Een marketingtool van de 21e eeuw

Idealiter zou de lancering van de website van een arts moeten worden opgenomen in een algemene marketingstrategie, die alles kan omvatten, van gedrukte advertenties en artikelmarketing tot zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het is daarom raadzaam om een ​​full-service medisch marketingbedrijf in te huren dat in staat is om het schrijven en ontwerpen van de website, SEO-optimalisatie, het kopen van advertenties, het herontwerp van logo’s en onderpand, websitebeheer en alle andere marketingstrategieën die u besluit te gebruiken, te beheren. Dit medische marketingbureau zou u effectief moeten kunnen adviseren over de beste strategieën die u in uw specifieke gebied en niche kunt gebruiken. Ze moeten ook casestudy’s en succesverhalen kunnen geven van andere medische klanten voor wie ze internetmarketingcampagnes hebben bedacht. Bovendien zouden ze artsen in dienst moeten hebben die kwaliteitscontrole kunnen bieden over alle inhoud die namens hun medische klanten wordt gemaakt.

Bron: Dr. Stephen Cosentino