Ik weet zeker dat je op iemands website bent beland en het gevoel had dat er iets niet klopte; of misschien werd je plotseling uitgeschakeld zonder zelfs maar te weten waarom.

De kans is groot dat u snel terugklikte om de website van een concurrent te vinden, waar u zich prettiger en veiliger voelde.

Uw bezoekers zouden hetzelfde kunnen voelen als u geen aandacht schenkt aan hoe u overkomt op uw doelgroep.

Daarom is het cruciaal om uw merkstijl te identificeren voordat u uw website opnieuw ontwerpt.

In mijn nieuwste Tea Time-tip: Marketing voor drukke ondernemers, heb ik enkele cruciale factoren gedeeld om ervoor te zorgen dat het herontwerp van uw website een succes wordt, zodat mensen zich op hun gemak, enthousiast en betrokken voelen wanneer ze op uw site terechtkomen. Je kunt het hier bekijken.

In dit artikel deel ik 5 vragen die je moet beantwoorden om de identiteit van je bedrijf te bepalen en de meest effectieve website te maken.

1. Welke eerste indruk wil je geven?

Je hebt ongeveer vijf seconden om een ​​eerste indruk te maken. De belangrijkste bevindingen van een Google-onderzoek toonden aan dat sites met een lage visuele complexiteit en een hoge prototypicaliteit (hoe representatief een ontwerp eruitziet voor een bepaalde categorie websites) als zeer aantrekkelijk werden beschouwd.

Om een ​​lang verhaal kort te maken: houd het simpel en schoon.

Een van onze klanten wilde dat we een website zouden maken voor hun vintage-kaartenbedrijf. Ze doen live “rips” van ongeopende vintage sportkaarten (werken met dit soort zaken was een primeur voor ons)!

De uitdaging was om hun website, met een enorm aanbod aan sportkaarten uit een aantal decennia, overzichtelijk te maken.

Een van onze oplossingen was om kaarten per jaar uit te splitsen in de navigatie aan de rechterkant en om aanbevolen pakketten op de startpagina te markeren.

Mijn advies aan jou: denk goed na over hoe je je homepage organiseert. Als bezoekers op een rommelige, verwarrende pagina terechtkomen, zal hun eerste indruk er een zijn van overweldiging en gaan ze naar een van uw concurrenten.

2. Hoe gebruik je kleuren, afbeeldingen en lettertypen?

U moet uw merkgids volgen als het gaat om het kiezen van ontwerpelementen voor uw website.

Als u geen gids voor bedrijfsbranding heeft, is het tijd om er een te maken om uw stijl te identificeren en richting te geven aan teamleden.

Natuurlijk hebben kleinere bedrijven niet zo’n grote merkgids als bedrijven, maar je hebt iets nodig dat de visuele elementen van je website vertegenwoordigt, anders krijg je een mengelmoes van elementen die je bezoekers in verwarring brengen en saboteren uw naamsbekendheid.

We willen dat ons merk uitstraalt en de design- en stijlelementen die we gebruiken in al onze marketingmaterialen.

3. Zijn uw afbeeldingen van hoge kwaliteit en bieden ze een doel en betekenis?

Elke afbeelding die u kiest voor uw website vertelt een verhaal. Als je slecht belichte foto’s of plakkerige stockfoto’s kiest, geef je mensen de verkeerde indruk. Ze zien uw bedrijf misschien als goedkoop, lui en onprofessioneel.

Neem de tijd om beeldtaal onderdeel te maken van uw merkidentiteit. Bepaal wat u wilt dat uw afbeeldingen uitstralen en wat wel en niet op uw website moet verschijnen. Hier zijn enkele voorbeelden die ik heb gezien in de richtlijnen voor bedrijfsbranding van bedrijven:

* Gebruik zacht verlichte, neutrale beelden die jonge professionals in een creatieve omgeving laten zien

* Vermijd stockfoto’s waar mensen rechtstreeks in de camera kijken

* Beperk productgerichte opnamen tot een minimum; op elke foto moet minstens één persoon staan

Kies de juiste foto’s om te pronken met uw unieke persoonlijkheid en stijl, of u nu een fotograaf inhuurt of stockfoto’s gebruikt.

Er zijn zoveel verschillende redenen waarom een ​​eigenaar van een klein bedrijf kan besluiten een website te rebranden: slechte conversies en/of verkopen, verwarrende navigatie of een verouderd ontwerp, om er maar een paar te noemen.

Het is echter essentieel om een ​​sterke redenering, logica en statistieken te hebben achter de rebranding van uw bedrijf. Deze gids helpt u eerst te begrijpen of u uw bedrijf opnieuw moet uitvinden, en zo ja, hoe u uw website op de meest effectieve manier kunt rebranden.

Lees een uitgebreide gids voor 2019 voor het herontwerpproces van de website

4. Vertelt uw exemplaar een meeslepend verhaal?

Het belangrijkste om te onthouden wanneer u over uw product of dienst schrijft, is dat het om HEN gaat, niet om u. Het is uw kans om klanten de voordelen van het gebruik van uw product of dienst te laten zien en vertellen.

U kunt dit doen met:

* Een boeiende kop. Welk artikel lees je het meest: een met de kop ‘Schrijf betere blogs’ of een artikel met de tekst ’10 trefzekere manieren om blogs te schrijven waarmee je geld kunt verdienen?’

* Beknopt, maar informatief en boeiend exemplaar. Mensen raken overweldigd als ze op een website terechtkomen met een roman op de startpagina.

Identificeer de merkstijl en vertel vervolgens uw verhaal bondig en doelgericht: wat zijn de voordelen van uw service? Hoe kunt u uw doelgroep helpen hun probleem op te lossen?

Deel de tekst op in verteerbare paragrafen in plaats van lange blokken tekst.

* Vermijd vakjargon. Schrijf in de taal van uw klanten. Vermijd acroniemen die ze niet begrijpen, of overdreven technische taal die alleen een expert zou begrijpen.

Blijf ook uit de buurt van veelbelovende of donzige claims (Gegarandeerd om je leven te veranderen! Verlies ‘s nachts 10 pond). Onthoud dat je maar een paar seconden hebt om een ​​eerste indruk te maken.

* Kies uw CTA’s verstandig. Uw CTA (call-to-action) is waar uw inhoud uw klanten naartoe leidt. Het is de actie die je wilt dat ze ondernemen. Door iets als ‘Klik hier’ te gebruiken, laat u uw bezoekers niet zien wat ze krijgen.

Gebruik “Reserveer nu uw plek” of “Start uw reis vandaag” of wat het ook is dat resoneert met uw doelgroep.

5. Hoe gemakkelijk is het voor mensen om contact met u op te nemen?

Uw contactpagina moet duidelijk zichtbaar zijn in uw bovenste navigatiebalk en als u een fysieke locatie heeft, moet u er een kaart op insluiten, samen met een routebeschrijving, zodat mensen u zo gemakkelijk mogelijk kunnen vinden.

Kijk dan eens in onze contactnavigatie. We hebben het prominent in de bovenste menubalk op elke pagina van onze site, plus we geven een andere optie rechtsboven, waardoor onze klanten ons kunnen bellen voor snelle, professionele service.

Je sociale-mediapictogrammen moeten ook centraal staan, zodat mensen contact met je kunnen opnemen op Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Instagram, Pinterest… welke voor jou relevant zijn.

Hoe meer volgers je krijgt, hoe meer mogelijkheden je hebt om je publiek te betrekken en leads en verkopen te stimuleren. Hier zijn enkele tips over verkopen via sociale media.

Hoe beter u het belang van merkboodschappen begrijpt, hoe effectiever het herontwerp van uw website? – en uw bedrijf? – zal zijn. Stel jezelf deze belangrijke vragen en zoek de hulp van een professioneel website-ontwerpbedrijf om de meest boeiende, boeiende en succesvolle website te lanceren die mogelijk is! U en uw klanten zullen blij zijn dat u dat deed.

Bron: Susan Friesen