Een veelbesproken onderwerp in de SEO-wereld is: “Helpen Alt- en Titelattributen bij SEO?” Om een ​​beetje licht op dit onderwerp te werpen, heb ik wat onderzoek gedaan en kwam ik tot een paar goede conclusies. Ik suggereer niet dat deze 100% nauwkeurig zijn, maar uit mijn eerste onderzoek lijken ze precies op schema te liggen. Ik verwelkom alle andere SEO-experts om hun mening over dit onderwerp te delen door hun opmerkingen te plaatsen – want zoals we allemaal weten, kan elk klein beetje informatie ons allemaal helpen.

Om te beginnen wil ik een korte introductie geven van elk attribuut om u te helpen hun “beoogde” doel te begrijpen.

Het alt-attribuut wordt in de volksmond en ten onrechte een alt-tag genoemd en wordt vaak verkeerd begrepen als tooltip voor een afbeelding. Beide zijn onjuist. Allereerst is het alt-attribuut een attribuut en geen tag. Het alt-attribuut was altijd bedoeld om alternatieve informatie over een element te geven en is over het algemeen vereist voor afbeeldingen en afbeeldingen met afbeeldingen en is niet bedoeld om te worden gebruikt om knopinfo weer te geven. Het alt-attribuut kan worden gebruikt voor de img-, area- en invoerelementen om alternatieve informatie te bieden aan gebruikers die dat element niet in hun browser kunnen weergeven. Als voorbeeld ziet u hoe u een alt-attribuut voor een afbeelding definieert: this is our company logo. Als de afbeelding niet wordt weergegeven, wordt de tekst “dit is ons bedrijfslogo” weergegeven op de plaats van de afbeelding.

Het title-attribuut is daarentegen bedoeld om aanvullende informatie over een element te geven, dat door de meeste grafische browsers als tooltip wordt weergegeven. Het title-attribuut kan worden gebruikt om elk HTML-element te beschrijven, behalve base, basefont, head, html, meta, param, script en titel.

Een uitstekend gebruik van het title-attribuut is om beschrijvende tekst in een ankertag te plaatsen om de gebruikers te laten weten waar de link hen naartoe leidt als ze erop klikken. Wanneer de gebruiker zijn muis over de link plaatst, wordt een kleine tooltip weergegeven met de titeltekst die u heeft opgegeven. Een voorbeeld zou zijn:

Dus zoals je kunt zien, hebben de alt- en titelattributen verschillende doelen, maar hoe beïnvloeden ze SEO? Dit is de ware vraag die we allemaal willen weten en begrijpen. Helpen ze met SEO of worden ze gewoon genegeerd door de zoekmachines? Ik heb verschillende scenario’s getest, allemaal in Google, en na mijn onderzoek ben ik tot de volgende conclusies gekomen.

Alt-attributen lijken te worden opgepikt door Google, ongeacht of er een link in dat element zat. Sommige SEO-experts hebben gezegd dat als er geen link is, het alt-attribuut niet wordt geïndexeerd… uit mijn onderzoek heb ik ontdekt dat dit onjuist is.

Verder gaand, merkte ik in één testscenario dat als er een afbeelding was met een alt-attribuut en een link naar een geheel andere site, die andere site ook werd geïndexeerd door Google bij het zoeken naar de tekst binnen het alt-attribuut. Het was moeilijk voor mij om dit meerdere keren te verifiëren, maar ik heb het zeker geverifieerd in één testscenario.

Ik ging ook nog een stap verder en analyseerde mijn resultaten met wat Google Afbeeldingen liet zien. Ik merkte meteen dat Google soms de alt-attribuuttekst neemt en deze tekst als beschrijving voor de afbeelding in Google Afbeeldingen geeft, iets dat erg waardevol is om te weten en te begrijpen als je SEO voor je website doet.

In al mijn testscenario’s lijkt het titelattribuut niet te worden opgepikt door Google en het toevoegen van een link naar dat element leek dit resultaat helemaal niet te beïnvloeden. Als je er echt over nadenkt, is dit volkomen logisch. Aangezien je titelattributen in bijna elk element van een website kunt plaatsen, zou het voor een gebruiker heel gemakkelijk zijn om de zoekmachines te beïnvloeden door trefwoorden op hun webpagina’s te vullen, iets dat Google en de andere grote spelers niet willen, vandaar dat titel attributen helpen niet bij SEO.

Naar mijn mening zou je het titelattribuut moeten gebruiken om te helpen met de gebruikerservaring en niet met SEO. Omdat tooltips de gebruiker meer nuttige informatie geven over afbeeldingen, links, velden en nog veel meer, helpt u uw gebruikers te begrijpen wat er op de webpagina gebeurt.

Dus uit mijn testen heb ik vastgesteld dat een title-attribuut bedoeld is om de gebruiker tooltips te geven voor gebruikerservaring, terwijl het alt-attribuut nuttig is in termen van het verstrekken van alternatieve informatie aan de gebruiker wanneer hun browser geen afbeelding of invoer kan weergeven element en helpt de SEO van een website te verhogen. Mijn aanbeveling is om goed te letten op wanneer, waar en hoe je je alt-attributen gebruikt. Als ze helpen met SEO, moet u goed letten op wat u toevoegt.

Zorg er bij het toevoegen van afbeeldingen altijd voor dat u een alt-attribuut toevoegt aan de code van elke afbeelding. Als je er geen hebt, geef dan een lege op, zoals alt=””. Zorg er ook voor dat u alternatieve tekst toevoegt die relevant is voor die afbeelding, de inhoud op die pagina en zorg ervoor dat u geen alt-attribuut opgeeft dat langer is dan 100 tekens, omdat dit als spam kan worden beschouwd.

Ik hoop dat je mijn korte overzicht vindt over het onderwerp “Helpen alt- en titelattributen bij SEO?” voordelig zijn voor u en uw bedrijf. Ik weet zeker dat je diep in dit onderwerp zou kunnen duiken en wekenlang zou kunnen besteden aan het bepalen van de verschillen tussen hoe Google, Yahoo! en de andere grote zoekmachines behandelen titel- en alt-attributen met betrekking tot SEO voor een website.

Ik ben blij met alle opmerkingen en/of feedback.

Bron: Daryl H. Bryant