Dus je nieuwe site is compleet – gefeliciteerd! Er zijn veel bewegende delen in een build, van codering tot ontwerp tot inhoud.

Als u echter klanten wilt aantrekken en behouden, kunt u niet een mentaliteit hebben van “instellen en vergeten” zodra het eerste werk is voltooid – marketing van uw bedrijf gaat niet alleen over het creëren van een aanwezigheid op het web.

Het is van cruciaal belang dat u van een website-onderhoudsplan een prioriteit maakt voor uw kleine bedrijf. Hier zijn 4 redenen waarom:

1. U wilt een goede gebruikerservaring bieden.

Gebroken links, 404 pagina’s, halfbakken landingspagina’s, trage laadtijden… je bezoekers gaan ergens anders heen als ze niet snel vinden wat ze zoeken. Het laatste wat u voor uw bedrijf wilt, is dat klanten frustratie ervaren.

U bouwt ook geen vertrouwen op bij kopers als u geen goede gebruikerservaring biedt – wie zal zijn creditcard- of contactgegevens willen invoeren als uw online aanwezigheid er verwaarloosd uitziet?

Uw website is het gezicht van uw bedrijf, dus investeer tijd en energie om deze actueel te houden. Controleer op glitches en concentreer u op het zo vaak mogelijk toevoegen van nieuwe inhoud zoals blogs, artikelen, evenementen en getuigenissen om een ​​goede gebruikerservaring te bieden en de SEO-voordelen te plukken.

2. Het is de sleutel tot zekerheid en veiligheid.

U bent niet alleen verantwoordelijk voor het beschermen van uw eigen gegevens, maar u bent ook verantwoordelijk voor de gegevens van uw bezoekers. Beveiligingsvereisten veranderen voortdurend en niemand is veilig – zelfs grote merken zijn doelwitten voor cyberaanvallen en datalekken.

Eind 2016 maakte Uber bekend dat de persoonlijke informatie van 57 miljoen Uber-gebruikers en 600.000 chauffeurs was blootgesteld door cyberdieven. Tot overmaat van ramp probeerde het bedrijf de inbreuk te verbergen in plaats van te melden.

In november 2018 kwam Marriott International met informatie dat cybercriminelen de gegevens van ongeveer 500 miljoen klanten hadden gestolen.

Omdat hackers steeds slimmer worden, hebt u een programma nodig waarop u kunt vertrouwen om uw online activa veilig te houden.

Proactief zijn en uw website nu beschermen, is zoveel gemakkelijker dan omgaan met de verwoesting, verstoring en enorme kosten van een gehackte site, verloren gegevens en vernietigde Google-ranglijsten.

Het beveiligings- en onderhoudsplan omvat:

• Continue state-of-the-art monitoring en “next-generation application firewall” bescherming tegen spam, malware en andere kwaadaardige pogingen

• Doorlopende automatische back-ups van uw site voor het geval deze ooit moet worden hersteld

• Site controleert op kapotte afbeeldingen en links, zodat deze soepel en snel werkt

• Regelmatige updates van uw WordPress-site en plug-ins voor optimale prestaties en veiligheid

• En nog veel meer…

3. Een veilige back-up is levensreddend.

Een back-up is een opgeslagen kopie van uw site, of deze nu van een dag geleden of een maand geleden is. Back-ups worden opgeslagen in bestanden of in de cloud en kunnen indien nodig worden hersteld.

Als je geen back-up hebt en je website is gehackt en gewist, moet je helemaal opnieuw beginnen. Je zou toch niet willen dat al je harde werk zou verdwijnen?

Een groot deel van het onderhoudsplan voor uw website is het gebruik van betrouwbare tools om uw informatie veilig te houden.

4. Software-updates wachten niet.

Software verandert voortdurend, of het nu gaat om plug-ins en thema’s die moeten worden bijgewerkt of om beveiligingsprogramma’s.

Uw site zal niet soepel werken en zal ook kwetsbaar zijn voor hackers als u niet op de hoogte blijft van software-updates. Hoe vaker u een update uitvoert, hoe kleiner de kans dat u problemen ondervindt.

Door uw software up-to-date te houden, zorgt u er ook voor dat uw site snel laadt wanneer bezoekers arriveren; snelheid heeft invloed op SEO.

Mis geen vitale leads of verkopen door inhoud, beveiliging, back-up en regelmatige software-updates te negeren.

Onthoud: de kosten voor het oplossen van online problemen zullen hoger zijn dan de betaalbare onderhoudskosten die u nu betaalt!

Bron: Susan Friesen