De Panda-update van Google zorgde voor een wervelstorm. Het stuurde marketeers op zoek naar antwoorden. Het is geen geheim. Lees een gids voor het schrijven van artikelen en hoogstwaarschijnlijk zal het de nadruk leggen op SEO-technieken en -tactieken.

Tot nu toe was SEO de dominante drijvende kracht achter de resultaten van zoekmachines. Dat is aan het veranderen. Laat me je User Content Optimization (UCO) introduceren. UCO is het nieuwe kind in de buurt, voorheen bekend als kwaliteitsinhoud.

Waarom zou iemand een zoekmachine raadplegen? Gezond verstand zou u vertellen dat de zoeker op zoek was naar informatie, naar inhoud van hoge kwaliteit. Het enige wat hij wil is een antwoord op een vraag. Hij is misschien op zoek naar iets om te kopen of misschien wat amusement. Hij is in ieder geval op zoek naar informatie.

verwarde modewoorden

Maar hoe vaak heb je een zoekopdracht gedaan en een organische lijst gevonden met sites die je schaamteloos iets willen verkopen? Als je mijn ervaring hebt gehad, dan heb je die billboard-webpagina’s vaak gezien. Billboard-webpagina’s hebben veel kleur, veel hype, maar geen inhoud, geen inhoud van hoge kwaliteit. Ze zijn een web van verwarde modewoorden die verdacht bedoeld zijn om mechanische spinnen aan te trekken in de hoop een nietsvermoedend mens te vangen met zijn verleidelijke schittering.

Het is geen geheim dat er twee tegengestelde facties zijn in de wereld van artikelmarketing, degenen die SEO-internetmarketing promoten en degenen die kwaliteitsinhoud promoten. Moet het het een of het ander zijn?

Handleidingen voor het schrijven van artikelen hebben de neiging om SEO-technieken en -methoden te benadrukken boven UCO. Gezond verstand zou u moeten vertellen dat beide een belangrijke rol spelen bij artikelmarketing. U kunt de ene boven de andere prefereren, maar door beide te gebruiken, kunnen inhoudsoptimalisatie van informatieve kwaliteit en zoekmachineoptimalisatie uw concurrenten overtreffen.

Voetbal en artikelmarketing

Het lijkt mij dat als je besluit serieus te gaan voetballen, je de spelregels moet kennen en als je professionaliteit nastreeft, dan moet je niet alleen volgens de regels spelen, maar ook op een gereglementeerd voetbalveld spelen. Er is ook een breed scala aan ongeschreven regels die sportiviteit worden genoemd en waar je je aan houdt.

Profvoetbal is bijvoorbeeld een extreem fysieke en zeer competitieve sport. Maar de ongeschreven wet van sportiviteit verbiedt een speler het gebruik van illegale drugs of het flagrante gebruik van fysiek geweld om een ​​concurrentievoordeel te behalen, met andere woorden onsportief gedrag wordt niet getolereerd. Het staat niet altijd expliciet in de regelboeken, maar je weet het als je het ziet.

Het spel van artikelmarketing is niet anders.

In één grote beweging, met één blok filtercode, bracht Google de industrie op de knieën. Websites brokkelden af. Reuzen in de pagerankrace vielen om. Waarom, omdat veel spelers onsportief waren. Ze speelden niet volgens de ongeschreven regels.

Artikel marketing is vanzelfsprekend. Artikelen brengen informatie over. Artikelen informeren. In de breedste zin van het woord is de overgebrachte informatie kennis in verschillende vormen, zoals oplossingen, algemene feiten, nieuws, vergelijkingen of meningen. Artikelen brengen contentoptimalisatie over.

De andere helft van dat label, marketing, promoot producten of ideeën met de bedoeling die producten of ideeën te verkopen. Met andere woorden, informatie wordt gebruikt om producten of ideeën te verkopen. Marketing is een veel breder begrip dan artikel. Marketing omvat SEO, syndicatie, backlinking en vele andere tactieken.

Het operatieve woord in artikelmarketing is niet marketing, maar artikel. Artikel definieert het primaire type marketing dat moet worden uitgevoerd. Het is niet moeilijk te begrijpen.

In overeenstemming met de voetbalanalogie, beschouw het voetbal als het product. Het idee is om het product omhoog te brengen in het veld van paginarangschikkingen naar de felbegeerde doellijn van positie één pagina één en uiteindelijk een verkoop te doen.

Sommige spelers besloten dat het marketingingrediënt van het artikelmarketingspel het gebruik van zorgvuldig ontworpen informatiespelen om de doellijn te bereiken uitsloot.

Stel je een voetbalteam voor dat de geschreven en ongeschreven regels negeert en besluit dat ze alleen de bal hoeven op te pakken en met brute kracht zonder paragrafen de doellijn oversteken en een beloning verwachten. Gelukkig gebeurt dat niet in het voetbal.

Optimalisatie van gebruikersinhoud

User Content Optimization (UCO) internetmarketing wordt binnenkort het nieuwe modewoord, net als SEO internetmarketing. In feite kan het zelfs gelijke facturering ontvangen. Waarom?

Omdat UCO zoveel gemakkelijker te leren is, zijn er geen speciale HTML-codes om te leren, geen schema’s om de zoekmachines te slim af te zijn en geen gewetenloze tactieken om tegen te concurreren. Het vereist alleen dat de auteur informatieve en relevante artikelen aan zijn lezers verstrekt. Er zijn geen extra toeters en bellen of geheime formules nodig.

Het is niet zo dat SEO internetmarketing buiten de boot valt. SEO zal altijd een integraal onderdeel zijn van de methoden van de artikelmarketeer. Met de UCO-tactiek schrijft u kwaliteitsinhoud, kwaliteitsinformatie. De semantische relaties vloeien natuurlijk en de webzoeker krijgt zijn informatie en de zoekmachines belonen uw inspanningen met pagina één positie één rankings.

Elke gids voor het schrijven van artikelen voor internetmarketing moet SEO en UCO in gelijke mate benadrukken.

Het lijkt misschien dat ik een altruïstisch scenario aan het aanprijzen ben, niet echt, Google staat aan mijn kant. Naarmate zoekmachines geavanceerder worden in hun semantische zoekalgoritmen, zal de nadruk op inhoud dominanter worden. Ze zijn er nog niet, maar ze gaan in die richting. Staat Google aan jouw kant?

Bron: C. A. Perez