Bij webcopywriting gaat het niet alleen om het op een opvallende manier optimaal verzamelen van woorden; tegelijkertijd is het ook een unieke weergave van een idee met als doel de lezer te boeien en ervoor te zorgen dat ze zich concentreren op de pagina die ze aan het lezen zijn.

Met de recente ontwikkelingen op het internet zijn webbedrijven op zoek gegaan naar de tool die het meest relevant is voor hun doeleinden. Webcopywriters, die gespecialiseerd zijn in gebieden van zoekmachineoptimalisatie tot artikelmarketing en bloggen, hebben de vraag naar webinhoud gezien en hun vaardigheden aangescherpt om aan de wensen van hun klanten te voldoen.

Webcopywriters hebben over het algemeen een buitengewoon belangrijk begrip van de mechanica van zoekmachines aangenomen, van de eenvoudigere algoritmen die worden gebruikt door All The Web en Yahoo tot de complexe facetten van Google’s latente semantische indexeringsoperatie. Op deze manier kunnen ze de kopie op een bepaalde site, artikel of persbericht structureren om ervoor te zorgen dat de websurfers die op zoek zijn naar relevante termen het meest waarschijnlijk hun specifieke artikel tegenkomen. Tegelijkertijd zorgen de strikte normen die Google stelt ervoor dat webkopie├źn, die voor een surfer verschijnen, van voldoende hoge kwaliteit zijn om nuttig te zijn voor de lezer.

De professionele webcopywriter mixt genoeg van zijn of haar persoonlijke stijl, een vleugje empathie voor wat de surfer wil lezen en een vernieuwende stijl die de aandacht van de surfer vasthoudt en voorkomt dat hij wegklikt. Het is dit vermogen om de aandacht van een lezer vast te houden dat een moderne copywriter onderscheidt van een amateur met een toetsenbord en te veel vrije tijd.

Het is niet overdreven om te zeggen dat de business die via internet wordt gegenereerd, de ‘eerste golf’ van megabedrijven zoals eBay en Amazon niet meegerekend, bijna volledig wordt gegenereerd door de interactie tussen webcopywriter, zoekmachine en surfer. Daarom wordt elke webondernemer sterk aangemoedigd om te zoeken naar een goede copywriter (of meerdere) om mee samen te werken. De kopie die betrokken is bij een verkoopsite, autoresponderberichten, back-endverkopen en vervolgberichten is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het succes van uw online bedrijf. Web copywriters zijn niet alleen meer voor artikelmarketing.

Bron: Michael Danielson