Het is een incidentele trend geweest dat Google elk jaar de methode van het zoekalgoritme wijzigt van 500-600 keer. Desalniettemin, hoe triviaal deze veranderingen ook zijn, aangezien ze om de paar maanden plaatsvinden, heeft de ‘grote’ algoritmische verandering invloed op de zoekresultaten.

Deze minimale veranderingen zijn erg belangrijk voor zoekmarketeers, omdat ze van invloed zijn op de rangschikking en het organische websiteverkeer. Ze zijn van invloed op zoekmachineoptimalisatie. Onder de veelvoorkomende en cruciale Google seo-updates zijn de Panda 3.9, Link Warnings, Panda 3.8, Penguin 1.1 en Knowledge Graph onder de vele. De updates worden genoemd in overeenstemming met de plaats of een bekende Google-engineer.

Waarom de verandering?

Google-technici wezen erop dat de wijzigingen voornamelijk gericht zijn op webspam. De wijzigingen zijn aangebracht om het aantal sites te verminderen die de bestaande kwaliteitsrichtlijnen van Google hebben geschonden. De wijzigingen zijn ook gedaan om inhoud van hoge kwaliteit te promoten, waardoor gebruikers van zoekmachines een verbeterde en bevredigende ervaring krijgen.

De wijzigingen zijn ook gericht op andere white hat-seo-methoden dan het toepassen van onproductieve webspamtactieken. Daarom helpt het bij het volgen van de manipulatieve websites. De laatste update was het minimaliseren van overgeoptimaliseerde websites die veel onnatuurlijke links bevatten, het draaien van geautomatiseerde inhoud, overvolle zoekwoorden en nog veel meer. Het wees er ook op dat het bedoeld was om de vele add-ons of ‘boven de vouw’ die op websites worden gevonden te verminderen, zodat de gebruiker onmiddellijk naar de inhoud gaat.

Hoe de updates werken

De Google-ingenieurs wezen erop dat zoekmachineoptimalisatie zeer positief en constructief kan zijn als de afzonderlijke pagina’s toegankelijk zijn. Dit kunnen ze vooral bereiken door gebruik te maken van een betere ‘white hat’ zoekmachine optimalisatie waarbij sprake is van goede marketing van websites en meer aansprekende inhoud voor de gebruiker. Het tegenovergestelde van deze methode is dat sommige websites mazen en snelkoppelingen gebruiken en toch onbevredigende antwoorden bieden aan de gebruiker.

Een goed voorbeeld van een seo-update is de ‘above-the-fold’-techniek waarbij een site de aanbevolen graad haalt en het moeilijk maakt om de originele inhoud van de site te vinden of de gebruiker deze sneller kan onderscheiden, zodra de algoritmische updates zijn aangebracht. , daalt de positie van de site. De wijzigingen worden echter ook beïnvloed door het aantal pagina’s op de site, hoe snel Googleboot de inhoud kan scannen en vele andere.

Reflectie op de Marketing Services

Veel onderzoekers wezen erop dat de Google-seo-update niet bedoeld was om anderen te bevoordelen, aangezien deze harde kritiek kreeg van sommige websites voor online marktdiensten, maar om het gebruik van zoekmachines als gedenkwaardig en bevredigend te maken. Bovendien kan het zijn dat de links die Google heeft getarget, verband hielden met de betrokken websites.

De websites die voornamelijk te veel trefwoorden gebruikten, enkele plaatsnamen citeren of die het woord ‘seo’ gebruikten, of websites voor het ontwerpen van websites, werden behoorlijk geraakt en hun ranglijst daalde zoals verwacht. Onder de weinigen waren online geldwebsites, geneesmiddelen, kantoorruimte-industrie of entertainmentgidsen.

Voorgestelde methoden om iemands positie te verbeteren

Om bij te blijven met de Google SEO-update, zijn mijn aanbevelingen:

Bron: Vincent Mogoane