Wat is webdesign?
Een website is de uiteindelijke output van een webdesign. De website bevindt zich op een webserver waar elektronische bestanden worden opgeslagen. De website presenteert de inhoud en interactieve functies of interfaces aan de eindgebruiker in de vorm van webpagina’s. Hoe de gevraagde informatie aan de gebruiker wordt weergegeven, maakt deel uit van het webontwerpproces. Extra bedieningselementen zijn ingebed om complexere media zoals animaties, geluiden en andere vormen weer te geven.

Wat is er nieuw? De wolken natuurlijk!
Iedereen wil wel eens iets nieuws en toch hebben sommigen iets totaal anders nodig. Op het gebied van internet komt dat vrij vaak voor met de vele innovaties die altijd opduiken en met al deze innovaties kan geen enkele zo opwindend zijn als de verhuizing naar de wolken.

De Open Design Community: gratis CSS-sjablonen!
Als u de meeste mensen bent die geen kennis hebben van CSS en geen tijd of interesse hebben om er een voor uw blog te maken, dan zou de volgende actie voor u zijn om een ​​plaats te vinden waar u er een gratis kunt downloaden. Gelukkig zijn er veel sites die ze gratis weggeven. Het enige probleem is dat, aangezien jij niet degene was die het heeft gemaakt, je onderhevig zult zijn aan hun ontwerpen en grillen.

Een van de sites die gratis CSS geven van coole webdesigns is The Open Design Community (TODC). De Open Design Community is een hub voor open source website-ontwerpers van over de hele wereld en biedt duizenden op XHTML en CSS gebaseerde gratis webdesign-sjablonen die kunnen worden gedownload. Neem dus gerust een minuut of twee de tijd om door de ontwerpen te bladeren die onze fantastische ontwerpers hebben ingediend en kijk of er een voor u zou kunnen werken! En vergeet niet dat ze gratis zijn!

Slecht webdesign
Hier zijn enkele functies die het algehele concept van uw webontwerp echt kunnen bederven. Het is belangrijk om kennis te nemen van de meest voorkomende fouten die webdesigners maken. U kunt misschien wat inzichten gebruiken om een ​​effectief webontwerp te maken dat misschien eenvoudig is, maar uw geprojecteerde afbeelding kan oproepen. Achtergronden die standaard grijs van kleur zijn, leveren zoveel problemen op, vooral met de leesbaarheid van de pagina’s. Vermijd kleurencombinaties die de karakters onleesbaar kunnen maken. Achtergronden zijn meestal effectief als ze eenvoudig worden gelaten en niet interfereren met lezen. Teksten moeten leesbaar zijn. Vermijd kleine karakters. Houd de links zoveel mogelijk blauw gekleurd omdat gewone gebruikers al met de kleur vertrouwd zijn.

Doe-het-zelf webdesign
Doe-het-zelf-ontwerpprojecten verspreiden zich tegenwoordig op internet. Er zijn een aantal websites die u praktisch leren wat u moet doen zonder een webdesigner in te huren. Een doe-het-zelf website-ontwerp is perfect van toepassing op jonge professionals die net dingen beginnen te leren in het bedrijfsleven of die het bestaande bedrijf dat ze runnen proberen te herformatteren. Doe-het-zelf website-ontwerp biedt u totale controle over het project en over de site, daarom wint het gewoon aan populariteit. Het neemt het werk uit de omgang met adviseurs, ontwerper, aannemer landschapsarchitect en dergelijke. Bij doe-het-zelfontwerp zullen uw ideeën zeker worden gehoord en zal er aandacht aan besteed worden. Je kunt je stijl en persoonlijkheid uitdrukken. want uiteindelijk zal het nog steeds uw website zijn, die uw producten verkoopt. Dit heeft constante problemen opgelost met webdesigners die echt gepassioneerd zijn in hun werk en die soms overdreven gevoelig kunnen worden voor een kleine correctie of observatie van zijn werk. Doe het zelf webdesign bespaart u zeker geld, tijd en energie.

Voordelen van Web 2.0-toepassingen
Web 2.0-toepassingen zijn de nieuwste trend in website-ontwerp. Veel internetbedrijven en gebruikers wenden zich tot web 2.0 vanwege de extra functies. Het heeft ook meer functionaliteit. Het heeft een nieuwe golf teweeggebracht in de manier waarop sites hands-on moeten worden gebouwd, ontworpen en toegepast. Het zorgt ervoor dat de gebruikers genieten van bloggen, downloaden, RSS-feeds enz. Deze ontwikkelingen geven extra opwinding aan de online ervaring. Er wordt gezegd dat websites van Web 2.0-bedrijven een hogere positie krijgen in zoekmachines, zoals Google, Yahoo en talloze anderen. De voordelen van Web 2.0 zijn legio. U kunt foto’s, albums, hulpgidsen en kaarten plaatsen voor het plannen van uw reis naar het buitenland.

Het heeft de kwaliteit van sociale interactie wereldwijd radicaal veranderd. Blogs verspreiden zich. online marketing kost veel minder. En het heeft geleid tot succesverhalen over netwerken. Web 2.0 geeft u volledige controle over uw bedrijf en voegt er kleinere maar zeer handige functies aan toe.

Website-ontwerp is natuurlijk niet om de bezoekers met een ander gewoon stuk tekst te voorzien. Ga volgens het oude gezegde “schoonheid is in het oog van de toeschouwer”. Hierbij is de toeschouwer de bezoeker van de website die je gaat ontwerpen. Dus als een ervaren website-ontwerper zou je alle vaardigheden moeten beheersen die nodig zijn om stijlvolle en aantrekkelijke afbeeldingen, kleuren en vormen te maken die in perfecte balans zijn geplaatst om de aandacht van de bezoeker te trekken en zijn aandacht te vestigen op de belangrijkste delen van je website. Jouw taak als website-ontwerper is om gebruik te maken van kleuren, tekst en afbeeldingen en deze te vertalen naar een visueel aantrekkelijke lay-out, logo, banner en knoppensysteem.

Als professionele website-ontwerper moet u een goed doordachte aanpak bedenken voor het maken van de website. Eerst moet u de specifieke zakelijke behoeften van uw klant begrijpen en de basisstructuur van de website uittekenen. Om de kosten van het opzetten te minimaliseren, moet de website-ontwerper worden uitgerust met vooraf gedefinieerde websjablonen. Als je deze functie in je arsenaal hebt, hoef je niet wild te gaan met de ontwerpen omdat je een website niet ontwerpt door te sleutelen.

Internetmarketing (deel 2)

Begin een blog. Blogs zijn nu een favoriet geworden voor zoekmachines. Als u doorgaat en een blog start, koppel deze dan aan uw hoofdsite, druk blokken met informatie af en laat RSS-feeds zweven. Als u dit doet, kunnen de meeste zoekmachines u veel sneller vinden. Ontwerp enkele exemplaren van digitale boeken die u naar iedereen kunt sturen. U kunt online voor artikelen of cursussen schrijven die elders kunnen worden ingediend. Maak vervolgens uw eigen artikel op een manier die u in elk mogelijk type media kunt gebruiken, zowel online als offline.

Bron: Michael Pereira