Copywriting is een van de meest veeleisende banen op internet. Het vereist dat u de inhoud van de website niet alleen aantrekkelijk maakt, maar het moet ook de lezers in kopers veranderen. De kunst van copywriting omvat grote schrijfvaardigheid en overtuigingskracht. Daarnaast moeten copywriters ook rekening houden met de zoekmachines. Om hun kopieën geïndexeerd te krijgen, moeten ze weten hoe ze relevante trefwoorden en de juiste trefwoorddichtheid moeten gebruiken. Klinkt moeilijk? Niet echt. Er zijn manieren om copywriting voor u te laten werken, waaronder:

1. Bespreek uw producten objectief. Overdrijf de voordelen niet zoals die op infomercial. Presenteer in plaats daarvan de kenmerken van het product, zoals harde feiten, geen dure woorden of te veel gebruik van bijvoeglijke naamwoorden. In plaats van te veel hype, kunt u uw toevlucht nemen tot getuigenissen of onderzoeken die bewijzen dat uw product het beste op de markt is.

2. Schrijf de kopie alsof u uw doellezers persoonlijk kent. Maak uw kopieën persoonlijker door “u” te gebruiken in plaats van “zij” of “kopers”. Het geeft uw lezers het gevoel dat de kopie uitsluitend voor hen bestemd is.

3. Vermijd het gebruik van “grote” woorden om uw boodschap te kruisen. Gebruik geen vuurzee, gloeiing, scintillatie of flogiston als je het woord vuur kunt gebruiken. De sleutel hier is, maak je bewoordingen niet ingewikkeld, want “grote” woorden laten je niet slimmer klinken. Maak het voor uw lezers gemakkelijker om uw berichten te begrijpen door de eenvoudigste vorm van woorden te gebruiken, bovendien schrijft u om hen te informeren, niet om indruk op hen te maken.

Copywriting voor het web kan zelfs voor nieuwelingen eenvoudiger en sneller zijn. Het enige dat nodig is, zijn schrijfvaardigheid, overtuigingskracht en deze 3 bewezen tips en je zult zeker naam maken in de copywriting-industrie.

Bron: Sean Mize