Elke dag, als ik het internet open, bevind ik me in een pool van websites. Vaak categoriseer ik sommige als afval en andere als nutteloos. Ik scroll gewoon naar beneden om iets te zien waarvan ik niet ineenkrimp. Tenzij ik iets moois tegenkom dat soepel verloopt op mijn esthetische gevoel, blijf ik op mijn tanden knarsen met een herhaalde gedachte “Ugh! Dit nog eens!”

Maar zo nu en dan vind ik met succes een website die een lust voor het oog is, die meteen mijn aandacht trekt, iets dat mijn nieuwsgierigheid wekt en ik het niet kon laten om het te verkennen.

En om deze eCommerce-meesterwerken te maken, is de heilige graal van elk webontwikkelingsbureau. Om de reden dat niemand tijd wil verspillen aan ambigue, inefficiënte en tijdrovende websites.

Als je je hebt afgevraagd hoe deze sites zo beeldschoon worden, zijn hier de essentiële elementen van de geheime saus.

Eenvoud is de sleutel. U moet uw boodschap overbrengen aan de massa, waaronder mensen uit verschillende demografieën met verschillende denkwijzen en voorkeuren. U heeft dus een ontwerp nodig dat voldoet aan de esthetische en informatieve eisen van de doelgroep.

Beschrijvende websites lastig voor de bezoekers omdat ze problemen ondervinden bij het vinden van de gewenste inhoud. Tegenwoordig zijn mensen dol op de sites met minimale, maar uiterst belangrijke informatie. Alles, van kleurselectie tot contrasten, lettertypen, formulieren voor het invullen van gegevens, call-to-action-knoppen en pop-upvensters (beter te vermijden) moet minimaal blijven voor een betere gebruikerservaring.

Parallax-design is nog steeds trending. Maar wat SEO betreft, kunnen bedrijven met aangepaste sjablonen en lay-outs met één pagina meer verkeer en potentiële leads aantrekken.

eCommerce-sites komen nu met gepersonaliseerde contentmanagementsystemen die opmerkelijke ondersteuning bieden aan de sitegebruikers; of het nu admin, verkopers en kopers zijn. Het resulteert ook in een betere gebruikerservaring, wat op zijn beurt de marketeers helpt bij het optimalisatieproces voor zoekmachines.

Vergeet niet een zoekbalk toe te voegen op de prominente plaats op de startpagina, zelfs als dit niet uw eCommerce-site is. Vaak raak ik geïrriteerd als ik iets op een website moet zoeken. dit gebeurt meestal in het geval van websites die diensten aanbieden, zoals IT-adviesbureaus. Zoekbalken vergen niet veel inspanning in ontwerp en ontwikkeling, maar brengen gemak in het leven van de gebruiker omdat hij onmiddellijk de gewenste resultaten krijgt voor wat hij ook zoekt op de website.

Heeft u een kleine startup of wilt u uw fysieke winkel online promoten? Parallax webdesign is de oplossing. Maar zelfs voor een middelgroot e-commercebedrijf is het niet genoeg. In dat geval moet u een uitstekende gebruikerservaring bieden.

Minimaal UX/UI-ontwerp helpt niet alleen bij het leveren van een vlekkeloze gebruikerservaring, maar fungeert ook als een game-booster voor zoekmachineoptimalisatie. Reden? Het maakt de weblay-out logischer en begrijpelijker met een indrukwekkende visuele kwaliteit. Bovendien wordt elk afzonderlijk website-ontwerpelement gemakkelijk bepaald door zowel de bezoekers als de crawlers van zoekmachines.

Omdat u de navigatie duidelijk en gemakkelijk in de omgang houdt, kunt u de aandacht van meer mensen trekken. Het is een openlijk feit dat bezoekers van de site de neiging hebben om de site te verlaten als ze de gewenste informatie niet binnen een paar seconden na aankomst vinden. Plaats dus altijd uw zakelijke berichten en essentiële producten of diensten op de homepage.

Maak de homepage niet te vol. Het websitemenu is het eerste dat de meeste mensen controleren als ze een website bezoeken. Net als het navigatiewiel in het schip, leidt dit menu de gebruiker naar verschillende pagina’s met relevante informatie waarnaar hij op zoek is. Houd het prominent door het boven de vouw op de hoofdwebpagina te plaatsen.

Gebruik altijd extra knoppen met een korte, duidelijke call-to-action erop. Als u de sitebezoeker bijvoorbeeld naar een andere pagina wilt leiden voor meer informatie, dan is ‘Lees meer’ of ‘Hier verkennen’ de juiste knop. De meest algemene en veelgebruikte knop is ‘Klik hier’ die de gebruikers naar de betreffende pagina leidt.

Bij e-commerce draait alles om digitale bedrijfsoplossingen. Het ontwerp van uw website moet ook een aanvulling zijn op uw digitale behoeften, waarvan de belangrijkste de aandacht van mobiele gebruikers trekt. Hier neemt de responsiviteit van de website een aanzienlijke voorsprong op alle andere factoren.

Zoekmachinecrawlers indexeren uw website niet als deze niet responsief is op alle digitale platforms – browsers en mobiele apparaten.

Overleven, in het huidige snelle digitale millennium’ is voor de snelste. Door het snel laden van een website (2-3 seconden) krijgt de gebruiker direct de gewenste informatie. Daarom blijft hij meestal langer op uw site, wat betekent dat het bouncepercentage van uw site de alarmerende situatie niet zal bereiken. Hoe hoger het bouncepercentage, hoe lager de positie van de site in de zoekmachines.

Responsieve websites hebben meestal een lager bouncepercentage – bezoekers blijven langer op uw webpagina’s. Google’s mobiel-eerst-index maakt het essentieel voor de websites om hun laadtijd te versnellen – zoals een flashback. Nu vraag je naar de redenering.

Het is verplicht omdat de crawlers van zoekmachines de websites nu ook indexeren via hun mobiele versies. En als uw site niet mobielvriendelijk is, zullen crawlers deze niet indexeren, en daarom moet u de topposities in de zoekmachines vergeten.

Wat nog meer?

Het vonnis:

Het ontwerp van uw eCommerce-website moet een onberispelijke gebruikerservaring bieden. Het wordt gebruiksvriendelijk als het de volgende functies bevat – die nodig zijn voor uniforme functionaliteit.

Combineer al deze ingrediënten en je hebt een geheime saus om een ​​perfect website-ontwerp te maken.

Bron: M. Rana