Wil je een exemplaar schrijven dat mensen graag lezen en graag willen kopen?

Het soort exemplaar dat mensen vanaf het eerste woord naar zich toe trekt en tegen de tijd dat ze bij het einde zijn bijna aan het kwijlen van wat je ook verkoopt?

Dan hoef je alleen maar de hype en “ad talk” te laten vallen en gewoon je exemplaar te schrijven zoals je spreekt in het echte, dagelijkse leven – jargon en zo.

Waarom werkt dit zo goed?

Nou, er zijn waarschijnlijk veel redenen. Maar de belangrijkste reden is waarschijnlijk omdat mensen graag praten met en communiceren met echte mensen. Mensen met echte persoonlijkheden (wratten en zo), echte problemen zoals die van hen en echte onvolkomenheden.

Ik bedoel, denk erover na.

Wat zijn de meest populaire tv-programma’s?

Antwoord geven:

Reality shows.

Shows als ‘Survivor’ krijgen enorme kijkcijfers. Omdat ze gaan over echte mensen die echte dingen doen in echte situaties (voor het grootste deel).

En daar houden mensen van.

Ze willen graag weten hoe andere mensen met problemen omgaan (zoals welk probleem je product ook oplost) en hoe ze door het leven komen.

En daarnaast houdt niemand van een nep, gescript verkooppraatje. En niemand houdt ook van een nep klinkende advertentie.

Dus wees jezelf. Mens zijn. Toon wat persoonlijkheid en laat zien dat je niet iemand bent die denkt dat je beter bent dan zij.

Doe deze eenvoudige dingen in uw exemplaar en uw reactie zal door het dak vliegen.

Gebeurt elke keer weer voor copywriters die dit begrijpen. En het zal ook voor jou gebeuren als je het probeert.

Bron: Michael Senoff