Als u het algemene lezerspubliek van uw advertenties drastisch wilt vergroten… dan laat dit artikel u zien hoe.

Luister hier eens naar: een van mijn favoriete copywriters aller tijden is John Caples. In feite kan ik vandaag geen serieuze copywriter bedenken die niet op grote schaal wordt beïnvloed door Caples.

En er is één krachtige (maar weinig besproken) strategie die Caples in veel van zijn advertenties gebruikte die, wanneer hij vandaag wordt toegepast, praktisch lijmen mensen naar uw advertentie — lees elk woord van de advertentie helemaal door.

Wat is deze strategie?

U structureert uw advertenties eenvoudig zodanig dat u:

1.) Begin met GEEN enkel “verkooppraatje” — en geef gewoon informatie.

2.) Begin dan verkooppraatjes te vermengen met informatie.

3.) Eindelijk, nadat je je lezer grondig hebt geïnteresseerd en meer wilt van wat je te zeggen hebt… schakel je over op pure verkooppraatjes en sluit je de deal.

Klinkt simpel?

Het is simpel. Dat is waarschijnlijk de reden waarom het zo zelden meer wordt gebruikt.

Als u uw advertenties begint op een manier waarop mensen geen idee hebben dat ze een “verkoopbrief” lezen, vergroot u exponentieel de kans dat mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp waarover u schrijft, uw advertentie lezen.

Waarom?

Omdat — en dit varieert van markt tot markt — slechts ongeveer 5% van de mensen in uw markt alles en nog wat zal kopen. De overige 95% moet worden overgehaald. En als je direct uit de poort komt om ze iets te “verkopen”, zullen ze bijna altijd automatisch terugdeinzen.

MAAR — als je ze benadert als een vriend, als iemand die echt fascinerende informatie heeft die je met hen wilt delen — dan zullen mensen je warm krijgen en naar je luisteren.

Het is net alsof je een zwerfhond op straat ziet die bang is. Als je naar hem toe rent en hem probeert te aaien en zijn jas te aaien, zonder dat hij je eerst leert kennen, zal hij waarschijnlijk van je weglopen. Misschien zelfs beet Jij.

Aan de andere kant, als je langzaam naar die hond toe loopt, hem eerst aan je hand laat snuffelen, hem een ​​melkbot aanbiedt en wacht tot hij met zijn staart begint te kwispelen, dan heb je een nieuwe vriend gemaakt.

Hetzelfde geldt voor verkopen.

Dat is de reden waarom, als u eerst “synchroniseert” met uw lezers (met behulp van de formule van Caples), u meer mensen zult krijgen die uw advertenties lezen en erop reageren.

Bron: Ben Settle