Er worden duizenden uitstekende producten op internet aangeboden, maar veel mensen die deze producten verkopen, verdienen geen geld om de simpele reden dat ze mensen niet overtuigen om te kopen. Als u een goed product heeft en verkeer naar uw site krijgt, is het enige dat u misschien over het hoofd ziet uw verkoopexemplaar. Alleen al omdat het op het net staat, denk niet dat alle oude copywritinggeheimen niet van toepassing zijn.

Hier zijn enkele goede copywriting-tips die u zullen helpen de aandacht van de lezers te trekken en vast te houden.

In feite is wat u op uw site schrijft het equivalent van een persoonlijke verkoper die uw product aan uw prospect presenteert. U heeft maar heel weinig tijd om uw bezoeker ervan te overtuigen dat wat u heeft hun probleem gaat oplossen. Online copywriting is niet anders dan elke andere vorm van professioneel copywriting. Het doel is hetzelfde, je wilt dat de prospect actie onderneemt en koopt.

Je hebt verschillende opties die je kunt nemen. U kunt uw site laten zoals hij is en hopen dat iemand iets koopt, u ‚Äč‚Äčkunt een zeer goede copywriter inhuren en zijn vergoeding betalen, of u kunt de kunst van het copywriting leren en uw verkoop op die manier drastisch verhogen.

Het eerste deel van uw verkooppagina dat zal worden opgemerkt, is uw kop. De kop kan uw verkooppagina maken of breken. Een ineffectieve kop betekent dat u uw bezoeker binnen enkele seconden kwijt bent, een uitstekende kop trekt de aandacht van uw lezer en hij leest verder. Een goede kop zal de verkoop echter niet alleen maken.

Om te beginnen volgen hier enkele zeer eenvoudige maar effectieve tips voor koppen in uw webtekst.

# 1 Identificeer het probleem dat u gaat oplossen en wie uw markt is.

#2 Schrijf in woorden waar uw doelgroep zich prettig bij voelt

#3 Vertel ze hoe je hun problemen kunt oplossen, vermeld de voordelen voor hen, anders verlies je je lezer.

#1

De eerste stap is om het probleem te identificeren dat u voor uw specifieke markt probeert op te lossen en vervolgens te bepalen wie uw markt is. Onthoud dat hoe meer u uw markt target, hoe effectiever u zult zijn. Sommige producten zijn op het eerste gezicht geschikt voor iedereen, maar door naar beneden te boren, verkleint u uw werkelijke markt en kunt u zich vervolgens verhouden tot de door u gekozen markt. Hoe meer je vertelt, hoe beter je aan hen kunt verkopen

# 2

Nu je hebt uitgezocht wie jouw markt is, en wat hun specifieke probleem is, ben je in een betere positie om je kop in hun taal te schrijven. Het is van vitaal belang dat ze het gevoel hebben dat u rechtstreeks naar hen schrijft, dat u geen algemeen bericht schrijft dat voor iedereen geschikt is, maar dat niemand zich er echt mee kan identificeren. Iedereen wil voelen dat het over hen gaat

# 3

Uw kop zal vaak de vorm aannemen van hoe uw product hun probleem kan oplossen. U weet dat u het probleem moet identificeren, moet schrijven in een stijl die past bij de door u gekozen markt en waar u zich prettig bij voelt, en dan moet u duidelijk de voordelen van uw product aangeven. Wat het voor hen doet, zal ervoor zorgen dat ze meer lezen dan wat dan ook. Iedereen wil voordelen weten, geen functies.

Een ding over koppen waar mensen die nieuw zijn in het schrijven van teksten kunnen vallen, is door buitensporige beweringen te doen om de aandacht van de lezer te trekken en vervolgens niet in een positie te zijn om ze te ondersteunen.

Hoe groter de claim van uw kop is, des te belangrijker is het voor u om het bewijs in uw verkoopexemplaar aan te bieden. Een buitensporige claim waarvan geen back-up kan worden gemaakt, is een goede manier om uw bezoeker te verliezen.

Als u deze tips in uw koptekst gebruikt, verbetert u uw tekst aanzienlijk, maar als u meer tips en hulp bij uw copywriting wilt, bezoek dan de onderstaande website

Bron: Cynthia Jenning