Je kent waarschijnlijk al het verhaal van hoe ik een copywriter werd, maar ik wed dat het deel dat ik vandaag ga onthullen je NIET weet. De reden waarom ik denk dat je het niet weet, is omdat ik het niet aan heel veel mensen heb verteld. Maar voordat ik met de nieuwe dingen begin, wil ik de oude dingen kort doornemen, oké? Oké, hier gaat het –

In 1999 nam ik de sprong in het diepe en verliet mijn zakelijke baan als secretaresse om thuis te blijven en mijn twee jonge zoons op te voeden. (Een van hen had een leerstoornis en beiden misten me heel erg.) Dus hing ik mijn grind uit als freelanceschrijver in de wereld van virtuele assistentie. Het achterlaten van een vast salaris was een enorme financiële last. Ik wist niet echt hoe ik klanten moest krijgen of hoe ik een bedrijf moest opbouwen – ik was gewoon een toegewijde moeder.

Gelukkig kreeg ik meteen een klant die me kennis liet maken met de wereld van copywriting. Hij had een succesvol netwerkmarketingbedrijf, maar hij had een hekel aan schrijven. Dus hij vertelde me wat hij wilde en liet me wat sjablonen zien. Copywriting was als niets dat ik ooit eerder had gezien. (Nou, ik had het gezien, maar ik wist niet dat mensen echt BETAALD kregen om het te doen.)

Omdat ik er zo gepassioneerd over was, werd ik heel snel beter en beter. Maar al snel hoefde mijn cliënt niet meer te schrijven – en ik had niemand anders in de rij. Jammer. Dus mijn familie begon te leven van creditcards. Mijn man en ik vochten als katten en honden. Het zuigt.

Bedankt voor je geduld – dit is het NIEUWE deel

Onder het gewicht van onze omstandigheden ging ik met tegenzin op zoek naar een nieuwe dagbaan. In 2002 vond ik een vermelding op CraigsList om een ​​kopie te schrijven voor een beursgenoteerd bedrijf. (Ik wist niets van aandelen.) Ze waren op zoek naar iemand om te schrijven in “Gary Halbert’s stijl”. “Wie?” Ik vroeg. Dat was de eerste keer dat ik Gary’s naam hoorde.

Ik kreeg de baan niet. Ze beweerden dat ze van mijn monsters hielden, maar voelden dat ik gewoon geen andere ‘kantoorbaan’ wilde. Dat was hun excuus. Ik denk dat het mijn bekentenis over Gary was. Maar hun beslissing heeft mijn leven gered. Ik had niet verder kunnen gaan om mijn voeten onder me te krijgen en echt Red Hot Copy te laten groeien als ik die weg was gegaan.

Dus bedankt, Gerrit. Dat was het eerste levensveranderende moment waar jij verantwoordelijk voor was in mijn leven. Er zouden nog vele anderen komen.

Zodra ik na dat interview thuiskwam, deed ik een zoekopdracht op “Gary Halbert” en werd absoluut verliefd. Elk zorgvuldig gekozen woord trok me dieper in zijn exemplaar. Ik kon niet stoppen met lezen! Zijn exemplaar was zo rauw en vol persoonlijkheid. Hij was als een oude, zoute hond die het niet kon schelen wat je denkt, terwijl hij je als een snel rijdende auto naar de oproep tot actie reed. In your face dus. Zo oneerbiedig. Dus testosteron. En ik wilde NET ALS HEM schrijven.

Wat je van mij gewend bent te lezen, is een afwijking van zijn stijl, maar geloof me, ook al ben ik geen Gary Halbert, ik heb op dezelfde toon leren schrijven. Hoe moet ik dat weten? Hij belde me een paar jaar later aan de telefoon en vertelde me dat. Maar ik loop voorop.

Toen ik Gary voor het eerst ontmoette op een seminar in 2003, was het alsof ik een rockster ontmoette! Ik was zo onder de indruk van hem. Hij was met zijn beeldschone vriendin, Sirian, die echt een van de meest oprecht lieve vrouwen is die ik ooit heb ontmoet. Gary was anders dan zijn onbezonnen persoonlijkheid. Je kon zien dat hij die kant had, maar toch was hij zo kwetsbaar en eerlijk tegen hem.

In de loop der jaren hebben we sporadisch contact gehad. Ik zou niet zo ver gaan om te zeggen dat we dichtbij waren, maar hij bood me semi-regelmatig advies aan via e-mail en telefoon. Ik liet hem af en toe een verkoopexemplaar zien. Hij zou me eerlijke feedback geven (wat verrassend zachtaardiger was dan zijn maatje, en een van mijn favoriete mentoren, John Carlton – jij liefdevol brutaal beest, jij).

De laatste keer dat ik Gary persoonlijk zag, was in 2005 bij hem Wortelkanaalseminar. Hij was natuurlijk briljant. Maar een beetje een verloren lam sinds zijn vertrouwde assistent Teresa met pensioen was gegaan. De arme man raakte zelfs verdwaald op weg naar de badkamer – maar hij had genoeg verstand om iemand te vragen hem te vinden via zijn microfoon, die hij niet had uitgezet. Ik ontmoette daar ook zijn twee zonen Kevin en Bond – echt coole jongens.

Aan het einde van het evenement van de eerste avond nodigde ik hem uit om te komen eten. Hij weigerde te zeggen dat hij moe was. Eerlijk gezegd zag hij eruit alsof hij klaar was om te crashen en ik weet hoeveel het gooien van een evenement uit je kan halen. Ongeveer 20 minuten later verraste hij ons door met een paar van ons in de bar te komen. Hij zei dat hij van gedachten was veranderd over moe zijn. Hij gaf de drank al lang geleden op, maar had een paar cola’s en deelde onze pizza. Ik wou dat ik die avond had kunnen opnemen. Een deel ervan zal ik NOOIT delen. Maar hij was zo open en openhartig, het voelde alsof ik hem al jaren kende. Dat is een van de lessen die ik van Gary heb gekregen. Wees kwetsbaar en wees jezelf. Want er is niets ergers in het leven dan saai of niet authentiek te zijn.

Gary, je was nooit saai. Je hebt je plaats in de geschiedenis veiliggesteld als een van de grootste marketeers aller tijden. Je hebt het leven goed geleefd. Geef ze de hel, Gary. Je was er een uit een miljard.

tot slot

Ik zou graag een fragment uit zijn online nieuwsbrief over zijn Halbert Index willen citeren: “De Halbert Index is een totaal unieke manier om mensen te classificeren. Om bovenaan de Index te staan, moet je het volgende hebben:

  1. Je moet een leven hebben, en
  2. Je moet gevoel voor humor hebben, en
  3. Je moet intelligentie hebben en een onafhankelijke denker zijn, en
  4. Je moet een genereus en gul persoon zijn, maar… tegelijkertijd…
  5. Je moet weigeren iets aan te nemen van iemand die geen pistool tegen je hoofd heeft, en
  6. Je moet bereid zijn risico’s te nemen en met plezier verliezen te accepteren, en
  7. Je moet het vermogen en de moed hebben voor echte intimiteit met je dierbaren, vrienden… en soms… zelfs je kennissen en vreemden, en
  8. Je moet altijd rijk zijn in je hoofd… en daarom… heel vaak… in je zak, en
  9. Je moet eerlijk zijn en integriteit hebben die niet wordt gedefinieerd door wetten, maar eerder door de innerlijke kern van je wezen, en tot slot:
  10. Je moet een relatie hebben met een hogere macht (bijgenaamd “God”) die niet noodzakelijkerwijs enige associatie met een georganiseerde religie omvat en/of vaak overstijgt.”

Bron: Lorrie Morgan-Ferrero