Van alle handige trucs die ik als freelance copywriter heb geleerd, grijpt en houdt niets de aandacht van een lezer sneller vast dan de techniek die ik je ga laten zien. Ik ken geen krachtiger manier om een ​​lezer te laten vasthouden aan elk woord dat je zegt of schrijft.

In feite kan deze ene techniek u helpen bij het schrijven van ongelooflijk overtuigende advertenties, toespraken, presentaties en elk ander type communicatie waarin het uw taak is om mensen te beïnvloeden om te kopen of actie te ondernemen. Ik ben ervan overtuigd dat deze ene formule je rijk kan maken.

Voordat ik uitleg wat deze “magische kogel voor krachtige copywriting” is, wil ik je eerst vertellen over de persoon van wie ik het heb geleerd. Steven K. Scott is de auteur van het boek ‘Mentored By A Millionaire’. Hij verdiende zijn fortuin in een van de meest concurrerende bedrijven die ik me kan voorstellen, door infomercials te schrijven.

Als je ooit de infomercials van Total Gym hebt gezien, met in de hoofdrol Christie Brinkley en Chuck Norris, heb je zijn werk – en je hebt deze formule gezien – in actie gezien. Je hebt ook zijn werk gezien, en deze techniek, als je de infomercials op Hooked on Phonics of Victoria Jackson Cosmetics hebt gezien.

Wil je zien hoe Steven Scott deze formule gebruikt? Helemaal aan het begin van de Total Gym-infomercial kijkt Christie Brinkley naar de kijkers en zegt:

“Volgens recente medische studies aan de Tufts University is er nu bewijs dat er één simpel ding is dat je een paar minuten per dag kunt doen en dat de 10 belangrijkste tekenen van veroudering absoluut zal omkeren.”

Nu weet ik niet hoe het met jou zit, maar vanaf die woorden ben ik verslaafd. Maar voor die lezers die nog niet helemaal in de infomercial zijn getrokken, zegt Christie verder:

“Dit ene ding kan je energieniveau met meer dan 100% verhogen, je kracht met meer dan 200% vergroten, je seksleven aanzienlijk verbeteren, je bloeddruk en cholesterol verlagen, je metabolisme verhogen, je risico op kanker en hartaandoeningen verlagen, voeg jaren toe aan je leven en maak de komende jaren een stuk aangenamer.”

De formule van Steven Scott, de methode die ik de magische copywriting-kogel noem, is eenvoudig deze: maak een aantal zeer sterke uitspraken over voordelen voordat je vertelt de lezer of het publiek wat het allemaal voor hen zal doen. (In feite heb ik het in dit artikel op je gebruikt.)

Wat als Christie gewoon had geantwoord op de… wat vraag eerst, door te zeggen,

“Ik heb het over krachttraining, en de Tufts-studies hebben aangetoond dat je het maar 20 tot 30 minuten per keer hoeft te doen, drie tot vier dagen per week, om je energieniveau met meer dan 100% te verhogen, …”

Die verklaring zou zeker een krachtig voordeel zijn geweest, maar het zou uw aandacht niet hebben gegrepen en vastgehouden zoals het deed toen ze de voordelen voor de openbaring plaatste.

Nieuwsgierigheid is de meest misbruikte techniek in copywriting. Op zichzelf levert het niets op. Het komt schattig of lastig over, maar het activeert de “what’s in it for me”-knop van de lezer niet. Maar het huwelijk van nieuwsgierigheid met een krachtige verklaring van voordeel kan dwars door de natuurlijke neiging van een lezer om berichten weg te filteren die je geest irrelevant of oninteressant acht.

Zoals ik in het begin al zei, van alle technieken die ik als freelance copywriter heb geleerd, ken ik geen krachtiger manier om een ​​lezer vast te houden aan elk woord dat je zegt of schrijft. Kijk wat het met je heeft gedaan.

COPYRIGHT(C)2006, Charles Brown. Alle rechten voorbehouden.

Bron: Charles Brown