Veel bruiden en bruidegommen, of hun ouders, zijn erg verlegen als het gaat om het persoonlijk betalen aan een huwelijksprofessional, maar ze schamen zich over het algemeen meer in de omgang met hun huwelijksgeestelijken met betrekking tot betaling, en vooral het geven van een fooi. Ik ben aan beide kanten van het huwelijksaltaar geweest en ik kan je vertellen dat het veel gemakkelijker is om mee om te gaan dan je denkt en dat er een slimme manier is.

Iedereen is een beetje onzeker over wat juist is, vooral omdat huwelijksministers als geheel historisch gezien te maken hebben met rituelen en correctheid in situaties en de meeste mensen niet over de schreef willen gaan. Maar onthoud dat bruiloftsprofessionals dagelijks met dit probleem te maken hebben en daarom begrijpen ze uw ongemak en hebben ze het nogal eens gezien. Voor hen is het een onderdeel van de werkdag.

Geef ik een fooi? Zeker ja. Hoe veel? Het hangt ervan af, maar het is niet ongebruikelijk om een ​​vergoeding te verdubbelen. Hoe? Er is een goed moment om de fooi te betalen wanneer u het saldo van uw officiële vergoeding betaalt. Waarom? Want tip staat voor verzekeren van een goede service. Uw trouwambtenaar is nog steeds in het bezit van uw huwelijksvergunning wanneer u uit elkaar gaat (ze zijn meestal verplicht om het zelf in te dienen). Waar? Bij de ondertekening.

Hoe betaal en fooi je met les? Het is tenslotte niet zo moeilijk. Het geven van een fooi moet met vreugde en dankbaarheid gebeuren. Overweeg de volgende huwelijksinformatie.

De meeste officianten rekenen van $ 275 tot $ 900 voor een huwelijksceremonie. Het hangt allemaal af van de locatie van uw huwelijksceremonie, welke dingen u denkt nodig te hebben van uw huwelijksminister en hoe druk ze zijn. Hoe drukker de huwelijksminister, hoe duurder ze over het algemeen zullen zijn.

De meeste huwelijksverkopers vragen vooraf een aanbetaling en de rest moet op de dag van de bruiloft worden betaald. Vergeet niet om snel een aanbetaling te doen, want bruiloftsprofessionals krijgen voortdurend telefoontjes en e-mails. Een typische bruiloftsprofessional krijgt tussen de 10 en 100 verzoeken per dag. Dat is veel tijd vraagt ​​om te jongleren. Eerlijk gezegd is de eerste persoon die zich verbindt door een storting te doen degene die dat tijdslot wint.

We raden u aan om de ambtenaar die u hebt gekozen de aanbetaling onmiddellijk per cheque of per creditcard te sturen, zodat u hun tijd vasthoudt en er ook een papieren spoor is. In mijn ervaring moet het saldo echter contant worden betaald.

Wanneer u het saldo betaalt, is het meestal beschamender voor mensen, omdat het persoonlijk is en er geen “juist moment” is. Maar er is.

Het beste is om een ​​envelop mee te nemen met de naam van elke huwelijksverkoper erop en de rest contant in de envelop te doen. Als je een grote bruiloft hebt, geef deze dan aan je getuige of de vader van de bruid (waardoor hij zich belangrijker voelt) en zeg dat ze het geld voor je moeten verdelen.

Zorg ervoor dat u contant betaalt met het saldo dat u uw huwelijksminister verschuldigd bent, anders wordt uw vergunning mogelijk niet op tijd ingediend om de cheque te wissen. Erger nog, als u na uw bruiloft op reis gaat en uw cheque wordt teruggestort, kunt u ontdekken dat u niet getrouwd bent tegen de tijd dat u terugkeert van uw huwelijksreis. Een trouwambtenaar moet uw huwelijksvergunning binnen een bepaalde tijd bij de provincie indienen, meestal 10 dagen. Als ze per cheque worden betaald en het stuitert terwijl je op Tahiti bent, dan heb je misschien een beetje een probleem, omdat de huwelijksgeestelijken niet weten of je betaalt voor je slechte cheque.

De beste tijd om te betalen is bij de ondertekening van de huwelijksvergunning. Er is altijd een schuifelend papier van elke persoon en wanneer de trouwambtenaar het tekent, kun je de envelop gemakkelijk overhandigen met een “Dank je wel!”

En vergeet de minister-fooi niet. Dat kan ook in de envelop. Wat is de juiste tip voor een officiant? $ 75 – $ 150 is de juiste officiële fooi en als dat te veel voor je lijkt, overweeg dan dit: je trouwambtenaar is waarschijnlijk de minst betaalde van de meeste bruiloftsprofessionals die aanwezig zijn op je bruiloft en toch heb je die ene persoon nodig op je bruiloft ceremonie meer dan wie dan ook daar, of anders. . . je zou niet getrouwd zijn. Ja, je hoeft een trouwambtenaar geen fooi te geven, maar denk er zo over: het is goed karma en een goede manier om je huwelijk te beginnen met een positieve vibe van die ene persoon die zich bij je heeft gevoegd als man en vrouw.

Bron: Maxwell Elliott