Als het gaat om het onderzoeken van Medicare-opties, verwijzen veel persoonlijke financiële opvoeders individuen naar de Medicare.gov-website. De officiële website van de Amerikaanse overheid voor Medicare is zonder twijfel de meest uitgebreide informatieportalen.

Maar het kan overweldigend zijn. Vooral voor de 11.000 mannen en vrouwen die elke dag 65 worden en voor het eerst in aanmerking komen voor Medicare. Voor de meesten komt de terminologie neer op het leren van een nieuwe taal. Medicare-zorgplanopties zijn complexer en gevarieerder dan de meeste gewend zijn.

En er zijn enkele belangrijke dingen die de website van de overheid u niet vertelt. Het wijst bijvoorbeeld niet duidelijk op het belang van uw eerste abonnementsinschrijving. Nergens op de website staat dat de keuze van het Medicare-plan onherroepelijk kan zijn.

Ook wordt er niet echt uitgelegd welke vragen u moet stellen voordat u een abonnement kiest. De Medicare.gov doet uitstekend werk door onpartijdige vergelijkingen aan te bieden, zoals premiumtarieven. Maar als het gaat om subjectieve elementen, dit zijn dingen die de website duidelijk niet kan adresseren.

Iedereen die al een paar jaar in aanmerking komt voor Medicare, zal u vertellen dat het selecteren van het juiste Medicare-plan niet eenvoudig is. Volgens schattingen van de industrie blijkt zelfs dat tussen de 25 en 40 procent van de mensen overstapt nadat ze een keuze hebben gemaakt. Navigeren door de complexiteit is vooral moeilijk wanneer u voor het eerst in aanmerking komt voor Medicare. Zeker als uw huidige of eerdere zorgdekking bestond uit enkele vooraf door uw werkgever of vakbond geselecteerde opties.

Een van de kenmerken van Medicare.gov is dat het lijkt alsof u rechtstreeks verbinding kunt maken met een verzekeringsmaatschappij. En hoewel het logisch is om te denken dat ‘direct kopen’ beter zal zijn en u geld zal besparen, is het gewoon niet waar. In tegendeel. Het kan een belangrijke en kostbare fout zijn.

Het volgende is waar u rekening mee moet houden bij het gebruik van de Medicare.gov-website zoals gedeeld door de American Association for Medicare Supplement Insurance, een nationale organisatie voor belangenbehartiging en onderwijs.

1. Medicare.gov is veel gemakkelijker te gebruiken voor Medicare Advantage (MA) -plannen. Maar dat is slechts een van de opties die voor u beschikbaar zijn. Het kan wel of niet uw beste optie zijn. Voor degenen die liever een arts of specialist zien, biedt alleen een Medigap-plan die optie. Voor degenen die reizen of tijd doorbrengen in een andere staat, dekt een Medicare Advantage u mogelijk niet buiten uw primaire gebied.

2. De Medicare.gov-website maakt het niet gemakkelijk om dingen te begrijpen die ertoe doen, zoals interne kosten, contante kosten, dekking van het medicijnplan, coördinatie met Veteran’s dekking en Medicaid. “In netwerk” is van belang als u besluit dat een Medicare Advantage-plan het beste voor u is. Weten welke lokale artsen, ziekenhuizen en vooral specialisten deelnemen, kan lastig zijn om zelf te vinden.

3. Medicare.gov’s planvergelijkingen lijken erg gedetailleerd. Maar ze missen belangrijke informatie die van vitaal belang is. Zo kan de beslissing die je neemt als je 65 wordt onherroepelijk zijn. Overstappen van Medicare-abonnement is niet altijd mogelijk. Medicare.gov vertelt u niet wat er mogelijk is als uw keuze niet bevalt of wanneer uw gekozen plan verandert. Dit zijn allemaal zeer belangrijke dingen om te weten voordat u een keuze vastlegt.

4. Medicare.gov’s Plan Finder-zoekopdracht voor medicijnen kan verwarrend zijn voor mensen die meerdere medicijnen gebruiken. Het is vooral belangrijk voor de miljoenen die insulinemedicatie gebruiken.

5. Medicare.gov geeft een overzicht van aanvullende voordelen van het Medicare Advantage-plan (visie, tandheelkunde, enz.). Helaas zijn er weinig details over wat specifiek wordt gedekt in termen van voordelen en serviceproviders.

Rechtstreeks kopen bij een verzekeringsmaatschappij zoals UnitedHealthcare (NYSE: UNH), Aetna (NYSE: AET), Cigna (NYSE: CI) of Humana (NYSE: HUM) – een aantal van de leiders – of een 800-nummer bellen kan of misschien niet uw beste optie. Is de persoon aan de andere kant van de lijn een captive agent voor de specifieke verzekeringsmaatschappij? Krijgen ze een stimulans om het ene plan boven het andere te verkiezen?

Het vergelijken van Medicare-planopties is altijd uw slimste zet. Een lokale Medicare-professional die goed geïnformeerd is over lokale opties, waaronder Medicare Advantage, Medicare Supplement en medicijnen op recept, kan een goed besteed uur zijn. Tegenwoordig organiseren de meeste verzekeringsagenten een online vergadering om opties te bespreken en vragen te beantwoorden.

Een nationale online directory met Medicare-verzekeringsagenten wordt aangeboden door de American Association for Medicare Supplement Insurance. De toegang is gratis en privé, in tegenstelling tot de meeste websites die vereisen dat u informatie invoert voordat de resultaten worden weergegeven. Of u nu 65 wordt of gewoon Medicare-verzekeringsvragen hebt die u beantwoord wilt hebben, het is een bron die het waard is om te weten.

Die lokale expertise en ervaring kost niets. En dezelfde plannen die online beschikbaar zijn of rechtstreeks bij de verzekeringsmaatschappij verkrijgbaar zijn, kunnen worden verkocht door een agent die bij het betreffende bedrijf is aangesteld. Misschien wel het belangrijkste, het is beschikbaar voor dezelfde prijs.

Bron: Jesse Slome