Google Nieuws neemt nog steeds persberichten op in het nieuws dat het verzamelt. Bovendien vallen persberichten buiten de Google-algoritmen omdat ze als nieuws worden beschouwd. Alles met nieuws is per definitie actueel — dus het gaat rechtstreeks naar de top van de pagina met zoekresultaten van zoekmachines (SERP).

Ervan uitgaande dat uw persbericht echt goed is gemaakt en veel wordt gelezen en op een gezaghebbende site verschijnt. Want zelfs als de algoritmewijzigingen hen niet beïnvloeden omdat ze nieuws zijn, moet je nog steeds hoogwaardige inhoud produceren, zelfs als het een persbericht is, als je hoog in de SERPS wilt scoren.

  • Trefwoordrijke inhoud — Zal uw publiek actief zoeken naar de termen die u gebruikt? Het is belangrijk dat u termen opneemt waarover uw doelgroep informatie wil. Gebruik trefwoorden en trefwoordzinnen waar uw publiek naar zal zoeken. Maar doe geen dingen, wees natuurlijk, schrijf voor mensen.
  • Gerichte inhoud — Geeft uw publiek om de inhoud van uw persbericht? Het is belangrijk dat iemand je nieuws wil lezen en met anderen wil delen. Als niemand het wil lezen, maakt het niet uit waar het is. Schrijf het dus voor je publiek.
  • Plaatsing van de inhoud — Verschijnt uw persbericht op waardevolle websites? Als je stuk goed geschreven is en op gezaghebbende websites verschijnt, zal het meer opgemerkt worden door de zoekmachines en je doelgroep.
  • Goed bewerkt Inhoud — Bevat het persbericht spel- en grammaticafouten? Nu zul je hier en daar niet gestraft worden voor een kleine fout, maar het is duidelijk dat onbewerkte en ongeraffineerde inhoud, zelfs in je schrijven, lager wordt gerangschikt dan iets dat meer verfijnd is.
  • Volledige inhoud — Is de inhoud alomvattend en volledig of vertelt het slechts een deel van het verhaal? Ontbreekt er een substantiële hoeveelheid informatie om de inhoud twijfelachtig te maken? Het schrijven van een persbericht dat niet het hele verhaal vertelt, of slechts één kant van het verhaal, en dat te kort is, kan ervoor zorgen dat de inhoud niet zo hoog scoort als meer inclusieve inhoud.
  • Juiste kop — Google zegt alleen dat “een kop moet minimaal 10 tekens bevatten en tussen de 2 en 22 woorden lang zijn.” Niet erg nuttig. In werkelijkheid zal een langere kop, maar niet meer dan 120 tekens, effectiever zijn omdat deze meer zoektermen bevat. Het is ook belangrijk om geen woordspelingen te gebruiken zoals in de tijd van de papieren krant in de mode was. Gebruik in plaats daarvan zoekwoorden die uw publiek zal herkennen, zodat ze doorklikken om meer te weten te komen over uw niche-onderwerp.

Het belangrijkste is om niet te stoppen met het gebruik van persberichten. Als u ze momenteel niet indient, begin dan nu. Creëer en verzend naar gerenommeerde persbureaus die belangrijke gebeurtenissen, originele informatie en uniek nieuws aankondigen dat van echte waarde is voor mensen binnen uw niche en u zult een substantiële beloning zien in termen van SERPS.

Bron: Pam Ivey