Google Nieuws neemt nog steeds persberichten op in het nieuws dat het verzamelt. Bovendien vallen persberichten buiten de Google-algoritmen omdat ze als nieuws worden beschouwd. Alles met nieuws is per definitie actueel — dus het gaat rechtstreeks naar de top van de pagina met zoekresultaten van zoekmachines (SERP).

Ervan uitgaande dat uw persbericht echt goed is gemaakt en veel wordt gelezen en op een gezaghebbende site verschijnt. Want zelfs als de algoritmewijzigingen hen niet beïnvloeden omdat ze nieuws zijn, moet je nog steeds hoogwaardige inhoud produceren, zelfs als het een persbericht is, als je hoog in de SERPS wilt scoren.

Het belangrijkste is om niet te stoppen met het gebruik van persberichten. Als u ze momenteel niet indient, begin dan nu. Creëer en verzend naar gerenommeerde persbureaus die belangrijke gebeurtenissen, originele informatie en uniek nieuws aankondigen dat van echte waarde is voor mensen binnen uw niche en u zult een substantiële beloning zien in termen van SERPS.

Bron: Pam Ivey