Het is niet moeilijk te begrijpen waarom een ​​slecht ontworpen website problemen kan opleveren voor online bedrijven, vooral tijdens de feestdagen, die goed zijn voor twintig tot veertig procent van de jaarlijkse omzet.

Hier moet worden vermeld dat statistische gegevens beschikbaar zijn om het belang van de aanwezigheid van uw merk op internet te bevestigen. Het onthult dat:

  • Voordat mensen goederen kopen in een fysieke winkel, vinden mensen het meestal leuk om de website van verschillende winkels te controleren.

  • Online zoeken houdt de kopers op de hoogte van de prijzen plus beschikbaarheid van artikelen, zodat ze kunnen beslissen of ze in een fysieke of online winkel moeten kopen.

  • Terwijl ze door een economische crisis gaan, worden kopers voorzichtig bij het online bestellen om geld te besparen, waardoor het online verkeer toeneemt.

  • Kopers die geneigd zijn om downloadbare cadeaus zoals muziek, eBooks plus FB-tegoed enz. te kopen, zijn aansprakelijk om extra aankopen te doen.

Nadat u op de hoogte bent gesteld van de belangrijke rol die uw bedrijfswebsite speelt, moet u een aantal dingen doen voordat de feestdagen beginnen. U kunt baat hebben bij het uitproberen van enkele van de onderstaande strategieën:

Bereid u voor op onvoorzien verkeer

Maak van tevoren plannen zodat uw site alle bestellingen kan verwerken. Anticipeer op de maximale belasting, kijk hoe snel uw site reageert en bekijk de applicatieprestaties ruim voor de naderende Cyber ​​Monday.

Verbeter de snelheid van de website

Door gebruik te maken van een Content Delivery Network (CDN) kunt u de levering van geschikte inhoud met foto’s en video’s aan uw klanten versnellen.

Krijg verkeer van mobiele apparaten

Tijdens de vakantieperiode gebruiken de meeste consumenten mobiele apparaten om online te zoeken voordat ze winkels bezoeken. Het is dus logisch om een ​​winkelervaring op te nemen die informatie geeft over uw tijdige plus herkenbare aangepaste website voor mobiele toepassingen.

Conversies verhogen

Zoek naar manieren waarop klanten uw goederen gemakkelijk op uw website kunnen vinden. U kunt de bekendheid vergroten door feeds te geven aan enkele van de meest populaire online engines die prijzen vergelijken. U kunt de Amazon Marketplace overwegen om pay-per-click-advertenties op te nemen in de product- en categoriepagina’s van Amazon Product Ads. Het helpt kopers om naar uw advertenties te kijken en producten te vinden die vergelijkbaar zijn met die van u.

Hoewel sociale media niet het belangrijkste medium is om te zoeken, richt het zich op de meerderheid en is het dus belangrijk geworden, vooral onder de jongere generatie shoppers. Converteer bezoekers naar prospects door social sharing op de productpagina op te nemen.

Verbeterde klantenservice bieden

Bied superieure klantenservice aan consumenten door te beslissen over de problemen van klanten via netwerksites zoals Twitter en Facebook. Zorg voor een duidelijk beleid voor verzending en retouren en bied faciliteiten om feedback van klanten te krijgen

Mensen met een klein budget voeren over het algemeen online zoekopdrachten uit voordat ze kopen. Het helpt om een ​​eenvoudige, leuke en efficiënte website te hebben waar ze kunnen kopen. Voeg productfilters, maximaal mogelijke productdetails en vergelijkingstools toe op een gebruiksvriendelijke website. Verbeter de beschrijving van het product dat het meest verkoopt.

Probeer voor zover mogelijk e-mailadressen van bezoekers te verkrijgen en probeer er het beste van te maken.

Probeer remarketingcampagnes te gebruiken om klanten te trekken die er langer over doen om te kopen.

Bron: Karina Popa