Een groot aantal mensen kiest ervoor om hun kinderen niet naar een openbare school te sturen en kiest ervoor om ze thuis les te geven. Veel mensen die thuisonderwijs volgen, hebben lesplannen en andere ideeën bedacht waar andere thuisonderwijsouders hun voordeel mee kunnen doen. Het opzetten van een website om lesplannen, ideeën en informatie over thuisonderwijs te delen, is een geweldige manier voor thuisonderwijsouders om deze dingen gemakkelijk met andere ouders te delen. Door te leren hoe u een website kunt maken voor ouders die thuisonderwijs bieden, kunt u ervoor zorgen dat informatie georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk is voor alle bezoekers van de thuisonderwijswebsite.

De allereerste pagina van een website wordt de hoofdpagina of startpagina genoemd. De startpagina bevat meestal zeer elementaire informatie over waar de website over gaat en wat gebruikers kunnen winnen bij het verkennen van de rest van de website. Door duidelijk te vermelden wat het doel is, krijgen bezoekers een idee van wat ze op de website kunnen vinden. Ook op de homepage en alle andere volgende pagina’s staan ​​links naar andere pagina’s die op de website beschikbaar zijn. Door op een van de paginalinks te klikken, worden bezoekers doorgestuurd naar de bijbehorende webpagina. Hierdoor kunnen bezoekers van de website gemakkelijk naar de verschillende pagina’s navigeren om de informatie te krijgen waarnaar ze persoonlijk op zoek zijn.

Volgende pagina’s op de website moeten worden georganiseerd en gericht op een bepaald gebied waarin bezoekers mogelijk geïnteresseerd zijn. Er kan een pagina worden gewijd aan het verstrekken van algemene informatie over thuisonderwijs en hoe een ouder kan beginnen met thuisonderwijs. Deze informatie is van onschatbare waarde voor iemand die net begint en weinig tot geen idee heeft waar te beginnen. De ervaring en kennis van de persoon die de website maakt, kan een beginneling helpen om zijn eigen ervaring met thuisonderwijs te beginnen. Er kunnen ook links worden toegevoegd die bezoekers naar andere webpagina’s leiden die informatie en vereisten bevatten die specifiek zijn voor hun staat.

Een andere pagina kan worden gericht op het verstrekken van de nodige lesplannen voor een bepaald onderwerp. Een manier om dit te bereiken is door een enkele pagina te maken met links naar pagina’s over de specifieke onderwerpen. Dit vereist wat meer werk van de kant van de website-ontwerper, maar zal een groot voordeel zijn voor diegenen die op zoek zijn naar specifieke informatie. Een andere manier om lesplaninformatie te presenteren, is door koppelingen te bieden om lesplannen te downloaden die bezoekers kunnen bewaren en gebruiken bij het maken van hun eigen thuisonderwijsplan. Nogmaals, dit kan extra werk vergen om verschillende documenten te maken die de specifieke lesplannen bevatten.

De organisatie van een website speelt een grote rol in hoe een bezoeker omgaat met een bepaalde website. Leren hoe je een website maakt, zorgt ervoor dat een persoon die een website maakt, gewapend is met alle benodigde informatie om zijn of haar website goed te organiseren. Hoe de inhoud op de website wordt gepresenteerd, is geheel aan de webdesigner, maar moet worden gedaan met de websitebezoeker in gedachten.

Bron: Blake H Alexander